Ο Λάμπρος Μπισαλάς (Sunlight) στην 7η Σύνοδο Κορυφής Choose France, στις Βερσαλλίες

Ο Λάμπρος Μπισαλάς (Sunlight) στην 7η Σύνοδο Κορυφής Choose France, στις Βερσαλλίες
Τετάρτη, 15/05/2024 - 09:58

H Sunlight ήταν η μοναδική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα που μετείχε στην εκδήλωση που έχει στόχο την αύξηση των ξένων επενδύσεων στη Γαλλία

Σε σχετική ανάρτησή του στο LinkedIn, ο κ. Μπισάλας αναφέρει:

«Είχα τη μεγάλη τιμή να προσκληθώ προσωπικά από την Εξοχότητά του, τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμμανουέλ Μακρόν, στην 7η Σύνοδο Κορυφής Choose France που πραγματοποιήθηκε χθες στο Palais de Versailles στο Παρίσι.

Η Sunlight Group Energy Storage Systems έχει γίνει σήμερα ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες για τη μετάβαση της πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη μέσω της αποθηκευμένης ενέργειας, ειδικά στον τομέα βιομηχανικού εξηλεκτρισμού και αποθήκευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο όμιλος Sunlight είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που έχει ποτέ προσκληθεί σε αυτή την περίφημη παγκόσμια σύνοδο κορυφής, όπου οι διευθύνοντες σύμβουλοι των σημαντικότερων εταιρειών στον κόσμο καλούνται να συζητήσουν τις επενδύσεις στη Γαλλία και να ενημερώσουν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους για την υποστήριξη που απαιτείται. ώστε να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στη χώρα.

Σε μια αποκλειστική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με δέκα CEOs και με κύριο θέμα τις επενδύσεις που επιτρέπουν την ενεργειακή μετάβαση, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω στον Πρόεδρο Macron και τους Υπουργούς της Κυβέρνησης τα ουσιαστικά επενδυτικά μας σχέδια στον τομέα της Αποθήκευσης Ενέργειας για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας καθώς και όσον αφορά το λίθιο αλλά και την επέκταση «των υφιστάμενων (και πολύ επιτυχημένων) πωλήσεων και υπηρεσιών μας στη Γαλλία».

Ο Πρόεδρος Μακρόν μοιράστηκε το όραμα και τις απόψεις του για το «ευρωπαϊκό νέο επιχειρηματικό μοντέλο σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχέως», το οποίο θα εκβιομηχανίσει εκ νέου την Ευρώπη, θα οδηγήσει σε ουσιαστική καινοτομία, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας και θα συνεχίσει να προσφέρει ευημερία στους ανθρώπους μας.Ανέφερε ότι η Ευρώπη δεν θα μείνει θεατής, αλλά θα εργαστεί για τη δημιουργία ενός δίκαιου περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη μέσα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό, και σε ορισμένες περιπτώσεις επίσης άδικο, εμπορικό περιβάλλον από αντίπαλες χώρες. Ο Πρόεδρος Μακρόν ανέφερε ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να οδηγεί την καινοτομία και την κατασκευή τεχνολογίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η Γαλλία, τα τελευταία 5 συναπτά έτη, έχει λάβει τα μεγαλύτερα κεφάλαια άμεσων επενδύσεων σε όλες τις χώρες της ΕΕ.Χάρη στις μεταρρυθμίσεις που εισήγαγε τα τελευταία χρόνια ο Πρόεδρος Μακρόν, η χώρα έχει γίνει ακόμη πιο ελκυστικός προορισμός για άμεσες ξένες επενδύσεις. Χθες ανακοινώθηκαν επενδύσεις περίπου 15 δισ. ευρώ.

Το βράδυ είχα τη μεγάλη χαρά να παρευρεθώ στο Gala που διοργάνωσε ο Πρόεδρος Μακρόν, όπου απόλαυσα δείπνο με τους παγκόσμιους CEOs των Airbus, Manpower, Liebherr, Dassault, Scania και τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας στο ίδιο τραπέζι.Τέλος, είχα την ευκαιρία να συναντήσω και να συζητήσω γύρω από τις επενδύσεις με την ιδρύτρια και Πρόεδρο του Ardian, του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Ταμείου, με 160 δις ευρώ υπό διαχείριση, κυρία Dominique Senequier. Ένας μεγάλος φίλος της Ελλάδας.

Εκ μέρους της Sunlight Group και της σπουδαίας ομάδας μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του Choose France Summit και τον Πρόεδρο Μακρόν για αυτήν την ευκαιρία. Ανυπομονούμε να αυξήσουμε σημαντικά τις επενδύσεις μας στη Γαλλία»!