Το …αυτί των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως είναι φυσικό, στο συγκεκριμένο θέμα δεν ιδρώνει!
Ο Τζο Μπάιντεν, παραβιάζοντας τους νόμους του «υγιούς ανταγωνισμού, επιδοτεί την αμερικανική βιομηχανία με 369 δισεκατομμύρια δολάρια, με τις Βρυξέλλες να φοβούνται κύμα φυγής ευρωπαϊκών επιχειρήσεων προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ουάσιγκτον, με την ισχύ του «νόμου του ισχυρού», αγνοεί τις διαμαρτυρίες των ευρωπαίων και συνεχίζει την πολιτική ενίσχυσης της βιομηχανίας της, με την ΕΕ να είναι χαμένη σε όλα τα επίπεδα από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειες από αυτόν!.
Το ερώτημα είναι πώς αντιδρά η Ευρωπαϊκή Ένωση στο εσωτερικό της. Αν θα κατορθώσει έστω και τώρα να εφαρμόσει μια κοινή πολιτική ή εάν η αδυναμία που έδειξε στη διαμόρφωση στρατηγικής στο ενεργειακό πεδίο!
Ήταν, άλλωστε, η Γερμανία αυτή που έδειξε το …δρόμο, με την ενίσχυση της εθνικής της βιομηχανίας με το πακέτο των 200 δισεκατομμυρίων, προκαλώντας τις αντιδράσεις πρωτίστως της Γαλλίας.
Η οποία Γαλλία, όμως, ακολουθεί πλέον το παράδειγμα της …Γερμανίας, ανακοινώνοντας το δικό της πακέτο για τη δική της βιομηχανία!
Την ίδια δε στιγμή, οι αποφάσεις για το τι θα πράξει η ΕΕ έχουν παραπεμφθεί στο Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής, που θα διεξαχθεί τον ….Φεβρουάριο!
Με αυτό τον τρόπο, όμως, πέραν της …παράδοσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενισχύει και τις δυο ταχύτητες στο εσωτερικό της. Ο γαλλογερμανικός άξονας ενισχύεται, την ίδια στιγμή που οι χώρες της δεύτερης ταχύτητας, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, θα δουν την απόσταση με τις ισχυρές χώρες (ιδίως Βερολίνο και Παρίσι) να μεγαλώνει! Και ταυτόχρονα, βεβαίως, να αυξάνονται οι πιθανότητες για μια νέα κρίση…