Mytilineos: Στα 48,5 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η Piraeus Securities

Mytilineos: Στα 48,5 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η Piraeus Securities
Τρίτη, 21/05/2024 - 09:28

Με τη νέα έκθεσή της, η Piraeus Securities εντάσσεται στην ομάδα των αναλυτών που δίνουν στη Mytilineos τιμή-στόχο άνω των 45 ευρώ - μαζί με τις Morgan Stanley, Citi, NBG, Eurobank, EUROXX, Optima, EDISON και Pantelakis, ενώ κάνει πρόβλεψη για κέρδη 671 εκατ. ευρώ το 2024

Η μέση τιμή-στόχος της εταιρείας διαμορφώνεται από το σύνολο των αναλυτών που καλύπτουν την Εταιρεία στα 47 ευρώ (μεταξύ 46 ευρώ και 50 ευρώ. Το γεγονός ότι, για ένα τόσο μεγάλο αριθμό αναλυτών, το εύρος της τιμής-στόχου περιορίζεται στα 4 ευρώ υποδηλώνει τόσο ότι το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας προσβλέπει σε σημαντικό upside το επόμενο διάστημα, όσο και την εμπιστοσύνη της αγοράς στα ισχυρά θεμελιώδη της Mytilineos που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους.

Η Piraeus αποτιμά την αξία του χαρτοφυλακίου της M Renewables πάνω από 3,5 δισ. ευρώ χάρη στο καλά διαφοροποιημένο μοντέλο ανάπτυξης ΑΠΕ, οι οποίες θα αποτελούν τον βασικό άξονα αύξησης της κερδοφορίας της εταιρείας τα επόμενα έτη.

Για τον αναλυτή της Piraeus εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι μέσω της πρόσφατης συμφωνίας της εταιρείας με τη ΔΕΗ και σε συνδυασμό με επερχόμενες αντίστοιχες συμφωνίες στο εξωτερικό (Καναδάς, Χιλή, Αυστραλία, κλπ), η Mytilineos καταφέρνει να προσφέρει σημαντική ορατότητα, σε βάθος 6-7 ετών τουλάχιστον, της κερδοφορίας του Asset Rotation Model της.

Για το 2024 ο αναλυτής της Piraeus προβλέπει Καθαρά Κέρδη 671 εκατ. ευρώ και EBITDA 1,098 δις. ευρώ, με προοπτική να αυξηθούν σημαντικά στα €787 εκατ. ευρώ και €1,289 δις. ευρώ αντίστοιχα το 2026, προσβλέποντας σε μία σταθερή ανάπτυξη της κερδοφορίας της εταιρείας, της τάξης άνω του 7% ετησίως.

Ταυτόχρονα, η Piraeus αναμένει πτώση της μόχλευσης της Εταιρείας και παραγωγή σημαντικών ελεύθερων ταμειακών ροών από το 2025.