Η ALUMIL χορηγός της Infinite Green Force, που συμμετέχει στον παγκόσμιο μαθητικό διαγωνισμό τεχνολογίας F1 in Schools

Η ALUMIL χορηγός της Infinite Green Force, που συμμετέχει στον παγκόσμιο μαθητικό διαγωνισμό τεχνολογίας F1 in Schools
Τρίτη, 02/07/2024 - 15:34

Στηρίζοντας έμπρακτα καινοτόμες δράσεις νέων ανθρώπων, οι οποίες προάγουν την ομαδικότητα, καλλιεργούν την κουλτούρα της συνεργασίας και μας γεμίζουν με αισιοδοξία για το μέλλον, η εταιρεία μας θα είναι χορηγός της ομάδας Infinite Green Force που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο μαθητικό διαγωνισμό τεχνολογίας F1 in Schools!

Το F1 in Schools είναι ένας από τους μεγαλύτερους και δημοφιλέστερους μαθητικούς διαγωνισμούς τεχνολογίας στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές/μαθήτριες από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς και φοιτητές/φοιτήτριες που δεν έχουν συμπληρώσει το 19οέτος της ηλικίας τους. Εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικήςτου Υπουργείου Παιδείας, το F1 in Schools είναι παράλληλα ένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων STEM, που ενισχύει το ενδιαφέρον των μαθητών/μαθητριών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά. Μέσα από το πρόγραμμα, οι μαθητικές ομάδες μαθαίνουν να συνεργάζονταιγια να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου F1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ. Μέσα από τη συνεργασία για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού, οι μαθητές/μαθήτριες αναπτύσσουν δεξιότητεςστην επίλυση προβλημάτων, τη διαχείριση έργων, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τη στρατηγική επικοινωνία, ανακαλύπτοντας στην πράξη όλα τα επαγγέλματα που συνθέτουν μια ομάδα F1.

Βαδίζοντας στα χνάρια της Infinite Racing από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, της πρώτης ελληνικής ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools το 2016 στις ΗΠΑ, η Infinite Green Force, μια σύμπραξη των ομάδων Infinite Speed από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδηκαι Cerberus SRT από το 3οκαι το 4οΓΕΛ Σερρών, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στους Παγκόσμιους Τελικούς που αναμένεται να διεξαχθούν το Φθινόπωρο, με την υποστήριξη των διοργανωτών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1 και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA).

Η ομάδα Infinite Green Force αποτελείται από τους/τις παρακάτω μαθητές/μαθήτριες της Α’ και Β’ Λυκείου:

  • Χριστιάννα Σαμαρά, αρχηγός ομάδας
  • Αδάμ Ναούμ, υπεύθυνος σχεδιασμού και κατασκευής
  • Άγγελος Τασόπουλος, υπεύθυνος οικονομικών
  • Γιώργος Εμμανουηλίδης, υπεύθυνος project management & engineering portfolio
  • Χριστίνα Μπατογιάννη, υπεύθυνη social media & events
  • Κωνσταντίνος Κασάπης, υπεύθυνος κατασκευής περιπτέρου, R&D, Drawing, CFD, verbal

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είμαστε δίπλα στην Infinite Green Force, στηρίζοντας την προσπάθειά της να φέρει ξανά την Ελλάδα στην κορυφή της νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας!