Δημόσια διαβούλευση της ΡΑΑΕΥ για την τροποποίηση του Κώδικα Διαχείρισης

Δημόσια διαβούλευση της ΡΑΑΕΥ για την τροποποίηση του Κώδικα Διαχείρισης
Τετάρτη, 24/04/2024 - 08:43

Επί της πρότασης του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ)

Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων θέτει σε δημόσια διαβούλευση την εισήγηση του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, ΔΕΣΦΑ Α.Ε., για την τροποποίηση του Κώδικα Διαχείρισης του ΕΣΦΑ, αναφορικά με τη δυνατότητα αγοράς Φυσικού Αερίου μέσω του Βάθρου Εμπορίας για την αντιστάθμιση των λειτουργικών αναγκών του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου και της Εγκατάστασης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, όπως αυτή υποβλήθηκε στην Αρχή με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 7112/21.12.2023 (ΡΑΑΕΥ I-364770/03.01.2024) έγγραφό του.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΑΕΥ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή εγγράφως, με κοινοποίηση στον ΔΕΣΦΑ Α.Ε., εφόσον το επιθυμούν.

Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999, ΦΕΚ Α’ 45) και λαμβάνοντας υπόψη τους σκοπούς της διαφάνειας και της πλήρους ενημέρωσης των ενδιαφερομένων, που εξ ορισμού επιδιώκονται και επιτυγχάνονται μέσω της δημόσιας διαβούλευσης, η ΡΑAEY θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση καθώς και το περιεχόμενο των σχετικών εγγράφων, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, επικαλούμενος και τεκμηριώνοντας σχετικά ειδικό λόγο, που άπτεται εμπορικού – επιχειρηματικού απορρήτου.