Όπως επισημάνθηκε στα σχέδια της εταιρείας είναι η εγκατεστημένη ισχύς της εταιρίας να ανέλθει μέχρι το 2029 σε 6,4GW με ανάπτυξη όλων των τεχνολογιών, ενώ όπως τονίστηκε τα έργα είναι συγκεκριμένα με μελέτες και έρευνες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Παράλληλα, δεν εγκαταλείπει τις επενδύσεις σε σχέση με το υδρογόνο, παρά το «ναυάγιο» σε σχέση με το έργο White Dragon στη Δυτική Μακεδονία και τη μη ένταξη του στα έργα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (IPCEI). Υπενθυμίζεται, πως η ΤΕΡΝΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ήταν ανάμεσα στις εταιρίες που θα «έτρεχαν» το έργο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το έργο ήταν αρκετά μεγάλο και δύσκολα υλοποιήσιμο. Υψηλόβαθμό στέλεχος της εταιρίας διευκρίνισε στο iEnergeia.gr πως ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο έργο η εταιρία έχει εντάξει ήδη το υδρογόνο στα προγράμματά της, τονίζοντας πως αν και δεν εγκρίθηκε το White Dragon δεν θα αλλάξει κατεύθυνση, σε σχέση με την αρχική στόχευση που είναι η δραστηριοποίηση στο τομέα του υδρογόνου.
Την ίδια ώρα, η εταιρία αναπτύσσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό έργα ΑΠΕ ισχύος 2.049 MW τα οποία θα είναι έτοιμα μέσα στο επόμενο διάστημα και θα επιτρέψουν την επίτευξη του στόχου των 3.000 MW μέχρι το 2025. Παράλληλα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη χθεσινή συνέλευση στο ενδιαφέρον της εταιρείας για έργα αποθήκευσης ενέργειας και υπεράκτια αιολικά πάρκα. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Γιώργος Περιστέρης, για τα αιολικά πάρκα το 2009 υπήρχε σοβαρό ενδιαφέρον από 10 επενδυτές, οι οποίοι ήθελαν να εγκαταστήσουν υπεράκτια αιολικά σταθερής θεμελίωσης, υπενθυμίζοντας πως τότε η πολιτεία ήθελε να φτιάξει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο. Όμως, από τότε δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο, ενώ θα μπορούσαν να εγκατασταθούν 2GW. «Ελπίζουμε ότι η πολιτεία θα συνταχθεί με την ανάπτυξη των ΑΠΕ και της αποθήκευσης ενέργειας», σημείωσε ο κ. Περιστέρης.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην εταιρεία σημείωσε πως ο πόλεμος έχει τραγικές συνέπειες όχι μόνο για τα εμπλεκόμενα μέρη, αλλά και για τον ενεργειακό τομέα με αποτέλεσμα να εκτοξευτούν οι λογαριασμοί ρεύματος σε δυσθεώρητα ύψη. Η αύξηση των τιμών της ενέργειας που άρχισε να εμφανίζεται ένα 6μηνο πριν τον πόλεμο επιβεβαιώνει ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε ενεργειακή αυτονομία, στην αποθήκευση, αλλά και σε διασυνδέσεις. Η εταιρία ακόμα αξιοποιεί και τον Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος αντλησιοταμιευτικό σταθμό μεγάλης κλίμακας (680 MW) της Αμφιλοχίας, που, αν βρισκόταν ήδη σε λειτουργία, θα ισοδυναμούσε με ετήσια εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους άνω των 200 εκατ. ευρώ ανά έτος και ο μεγαλύτερος υβριδικός σταθμός στην Ευρώπη που συνδυάζει αιολική ενέργεια και αντλησιοταμίευση, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 153 MW, στην Κρήτη.