ΠΟΣΠΗΕΦ: 6μηνη παράταση για την καταχώρηση Βεβαιώσεων Παραγωγού εξαιρουμένων σταθμών ΑΠΕ

ΠΟΣΠΗΕΦ: 6μηνη παράταση για την καταχώρηση Βεβαιώσεων Παραγωγού εξαιρουμένων σταθμών ΑΠΕ
Τρίτη, 25/10/2022 - 08:55

Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Την παράταση της προθεσμίας Καταχώρησης Πολυγώνου Εξαιρούμενων Σταθμών κατά 6 τουλάχιστον μήνες ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ) σε επιστολή της προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ς τον υπουργό, Κώστα Σκρέκα.

Στην επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΗΕΦ, Γιάννη Παναγή, και τον Γενικό Γραμματέα, Πέτρο Τσικούρα αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ, σύμφωνα με το άρθρο 54 παράγραφος 9 του 4951/2022 οι κάτοχοι Σταθμών ΑΠΕ αναρτούν τα πολύγωνα των σταθμών τους στη σχετική Γεωπληροφοριακή πλατφόρμα της ΡΑΕ και στη συνέχεια καταθέτουν τη σχετική Βεβαίωση στο ΔΑΠΕΕΠ ή ΔΕΔΔΗΕ μέχρι 30-11-22.

Επειδή η πλατφόρμα της ΡΑΕ πρωτολειτούργησε σήμερα 18-10-22 και επειδή η καθυστέρηση της ΡΑΕ ξεπερνάει ήδη τις 30 ημέρες για τη χορήγηση Βεβαίωσης θα σας παρακαλούσα να παρατείνετε την προθεσμία κατά 6 τουλάχιστον μήνες . Βλέπετε η Ποινή της Καθυστέρησης στον Παραγωγό που δε θα προλάβει είναι αναστολή πληρωμών».