Με 18 εταιρείες η Ελλάδα στην Intersolar 2024

Με 18 εταιρείες η Ελλάδα στην Intersolar 2024
Παρασκευή, 28/06/2024 - 14:10

Η σημαντικότερη έκθεση για εξοπλισμό και επενδύσεις στις ΑΠΕ, την Αποθήκευση Ενέργειας και την Ηλεκτρική Κινητικότητα

Με δυναμική παρουσία και φέτος η Ελλάδα στο συνέδριο και την έκθεση Intersolar Europe 2024, τη σημαντικότερη εκδήλωση στην Ευρώπη για την αγορά των φωτοβολταϊκών, η οποία διεξήχθη στο Μόναχο της Γερμανίας, από την Τρίτη 18 έως την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Enterprise Greece πραγματοποίησε 22 επιχειρηματικές συναντήσεις με στόχο την ενημέρωση μεγάλων εταιρειών του κλάδου για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, τη συνεχιζόμενη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η χώρα μας για την ανάπτυξη νέων έργων ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και τις ρυθμιστικές και κλαδικές εξελίξεις για την ανάπτυξη νέων έργων. Παράλληλα επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο συγκεντρώνοντας το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 18 ελληνικές εταιρείες με ισχυρό εξαγωγικό προφίλ, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους που αφορούν την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων, εξοπλισμό αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και ειδικά λογισμικά και ηλεκτρομηχανικό εξοπλισμό. Οι ελληνικές εταιρίες δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένες από τις επιχειρηματικές επαφές που έκαναν κατά την διάρκεια της έκθεσης, η οποία συγκέντρωσε περισσότερους από 3.000 εκθέτες και 110.000 επισκέπτες από 176 χώρες.

Πριν την έναρξη της έκθεσης πραγματοποιήθηκε το συνέδριο Intersolar Europe, κατά τη διάρκεια του οποίου τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, 24 ώρες την ημέρα και για 365 ημέρες το χρόνο, είναι τεχνολογικά και οικονομικά εφικτή, καθώς οι απαιτούμενες τεχνολογίες είναι ήδη διαθέσιμες στην αγορά και οι οικονομίες κλίμακας οδηγούν σε πτώση των αντίστοιχων τιμών. Ειδικότερα στη φετινή διοργάνωση ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην έξυπνη, διατομεακή δικτύωση στις ΑΠΕ, στην αυξανόμενη ψηφιοποίηση και ευελιξία των ενεργειακών υποδομών, στην συνεχιζόμενη αύξηση της συνεισφοράς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ηλεκτροκίνησης, καθώς και στην αυξημένη ζήτηση για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με τη χρήση μπαταριών.