Έργα ΑΠΕ: Συμβάσεις Ανάπτυξης, πώλησης και σχετικοί νομικοί έλεγχοι

Έργα ΑΠΕ: Συμβάσεις Ανάπτυξης, πώλησης και σχετικοί νομικοί έλεγχοι
Τρίτη, 03/09/2024 - 12:44

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ διοργανώνει την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 (17:00 - 21:00) σεμινάριο με τίτλο «ΕΡΓΑ ΑΠΕ: ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ», διάρκειας 4 ωρών, με εισηγητή τον Ευάγγελο Κουράκη, Partner & Head of Energy Sustainability and Infrastructure στην Δικηγορική Εταιρία Κουταλίδη.

Η αυξανόμενη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η επιδίωξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αύξηση της πράσινης ενέργειας έχουν οδηγήσει σε σημαντική άνοδο στις επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο, η κατάρτιση και πλήρης κατανόηση των σχετικών συμβατικών κειμένων (πώληση και ανάπτυξη έργων ΑΠΕ) είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τα συμφέροντα των επενδυτών και την επιτυχή ολοκλήρωση των έργων. Μια κρίσιμη διάσταση σε αυτές τις συμβάσεις είναι και η διεξαγωγή ενός ολοκληρωμένου και ενδελεχούς νομικού ελέγχου. Αυτός ο έλεγχος θα πρέπει να εστιάζει σε σημεία που η εμπειρία έχει δείξει ότι απαιτούν μεγάλη προσοχή, όπως η αδειοδότηση και η διασφάλιση του δικαιώματος χρήσης της απαιτούμενης γης. Η αξιολόγηση αυτή θα διαφέρει ανάλογα με τον βαθμό ωριμότητας του έργου (π.χ. στάδιο ανάπτυξης ή λειτουργίας) και επιπροσθέτως θα πρέπει να προτείνει τρόπους μείωσης των σχετικών κινδύνων.

Περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το αναλυτικό διάγραμμα ύλης, το κόστος συμμετοχής και τους τρόπους παρακολούθησης, μπορείτε να αντλήσετε εδώ, ενώ για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας στο 210 3678925 ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .