Η RECOM REPOWER παραδίδει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο μηδενικής έγχυσης ισχύος 1,2 MW, στην Αλεξανδρούπολη

Η RECOM REPOWER παραδίδει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο μηδενικής έγχυσης ισχύος 1,2 MW, στην Αλεξανδρούπολη
Τετάρτη, 25/09/2024 - 13:26

Η γνωστή αλευροβιομηχανία «Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος Α.Ε. » εμπιστεύεται την RECOM REPOWER για την ολοκληρωμένη υλοποίηση ενός πρωτοποριακού φωτοβολταϊκού έργου.

Η RECOM REPOWER, σε συνεργασία με την εταιρεία Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος Α.Ε., ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγκατάσταση του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού συστήματος βιομηχανικού net-metering με μηδενική έγχυση στην Ελλάδα, συνολικής ισχύος 1,2 MW. Η Μύλοι Θράκης, μια επιχείρηση με πάνω από 100 χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή αλεύρων, επέλεξε την RECOM Repower ως αξιόπιστο συνεργάτη για την υλοποίηση ενός φωτοβολταϊκού έργου που καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες, ενισχύοντας το όραμά της για «πράσινη ανάπτυξη».

Στο συγκεκριμένο έργο, η Μύλοι Θράκης εμπιστεύτηκε την RECOM REPOWER να αναλάβει το σύνολο των διαδικασιών για την αδειοδότηση, τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διαχείριση του φωτοβολταϊκού συστήματος.

Για την εγκατάσταση απαιτήθηκαν 1.816 φωτοβολταϊκά πάνελ από τη σειρά Recom Panther 660Wp με τεχνολογία Half-Cut και 10 τριφασικοί μετατροπείς Recom Zeus 100kW, εξοπλισμένοι με πολλαπλά MPPT. Ο νέος έξυπνος ενσωματωμένος αλγόριθμος MPPT του συστήματος παρέχει απόλυτο έλεγχο του PV Generator, μεγιστοποιώντας την απόδοση καθ' όλη τη διάρκεια ζωής της εγκατάστασης.

Το σύστημα προσφέρει απόδοση που ξεπερνά το 99%, με προστασία IP66, διατηρώντας χαμηλή τάση εκκίνησης και εξαιρετικά ευρύ φάσμα τάσης MPPT. Επιπλέον, η προστασία SPD τύπου II για AC και DC μειώνει το κόστος BOS, προσφέροντας αντικεραυνική προστασία. Η εφαρμογή Recom Smart Monitoring App επιτρέπει την παρακολούθηση της απόδοσης σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας σημαντική ευκολία τόσο στους εγκαταστάτες όσο και στους πελάτες.

Τα φωτοβολταϊκά πάνελ Recom Panther 660Wp διαθέτουν αποδοτικότητα 21,25%, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για γρήγορη απόσβεση της επένδυσης. Η γραμμική εγγύηση απόδοσης εγγυάται τουλάχιστον έως και το 84,95% έως το τέλος του 30ου έτους. Επίσης, αποδεικνύονται εξαιρετικά αποτελεσματικά σε συνθήκες ακραίας θερμότητας και χαμηλής έντασης ηλιακής ακτινοβολίας.

Στόχος του έργου είναι η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας και η μετατροπή της σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω φιλικών προς το περιβάλλον φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Στην Ελλάδα, οι προοπτικές ανάπτυξης των Φ/Β συστημάτων είναι τεράστιες, λόγω του υψηλού ηλιακού δυναμικού της χώρας.

Η RECOM REPOWER και η Μύλοι Θράκης παραμένουν προσηλωμένες στη βιώσιμη ανάπτυξη, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες ηλιακής ενέργειας για ένα καλύτερο μέλλον.

Thrakis_Mills_2.jpg

Σχετικά με την RECOM REPOWER

Η εταιρεία RECOM REPOWER προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις Φωτοβολταϊκών Συστημάτων προσαρμοσμένες 100% στις ανάγκες των καταναλωτών, σύμφωνα με την κατανάλωση του ρεύματος και του διαθέσιμου χώρου με στόχο την εξασφάλιση ενεργειακής αυτονομίας και ανεξαρτησίας, μηδενίζοντας τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος είτε πρόκειται για σπίτι είτε για επιχείρηση. Η RECOM REPOWER διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία να προσφέρει λύσεις μελέτης, εγκατάστασης και συντήρησης για κάθε Φωτοβολταϊκό Σύστημα, προσφέροντας προϊόντα της RECOM, εταιρεία του Ομίλου RECOM TECHNOLOGIES, που δραστηριοποιείται διεθνώς στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με αξιοσημείωτη παρουσία στην παγκόσμια βιομηχανία Ηλιακής Ενέργειας.

H RECOM σχεδιάζει, παράγει, εγκαθιστά και συντηρεί Φωτοβολταϊκά Συστήματα για Πάρκα, Εταιρείες και Σπίτια όλων των μεγεθών σε πάνω από 110 χώρες του κόσμου. Είναι κορυφαίος κατασκευαστής φωτοβολταϊκών μονάδων στην Ευρώπη με ετήσια παραγωγική ικανότητα 3,2GW και με πωλήσεις ηλιακών μονάδων σε όλο το κόσμο.