RWE: Εξαγορά του ευρωπαϊκού αγωγού έργων της Nordex ισχύος 2.7 GW

RWE: Εξαγορά του ευρωπαϊκού αγωγού έργων της Nordex ισχύος 2.7 GW
Τρίτη, 03/11/2020 - 13:28

Η RWE Renewables ολοκλήρωσε την εξαγορά της ευρωπαϊκής πλατφόρμας αιολικής και ηλιακής ανάπτυξης της Nordex, συνολικής ισχύος 2700 MW.

Πρόκειται για έναν αγωγό έργων 400 εκατομμυρίων ευρώ στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και την Πολωνία, αυξάνοντας έτσι τον υπάρχοντα αγωγό έργων της RWE των 22 GW στα 24,7GW.

Επιπλέον, η RWE Renewables έχει προσλάβει περισσότερους από 70 υπαλλήλους της Nordex, κυρίως στη Γαλλία.

Σημειώνεται ότι τα έργα της RWE στη Γαλλια, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις, ανέρχονται στα 1,9 GW ύστερα από την εξαγορά, με το 15% των έργων να βρίσκονται στις τελικές επενδυτικές αποφάσεις ή στα τελικά στάδια ανάπτυξης. Επιπλέον, έχει εξασφαλίσει ήδη Συμβόλαια επί της Διαφοράς για 230 MW.

Η διευθύνων σύμβουλος της RWE Renewables, Anja-Isabel Dotzenrath, δήλωσε:

«Χαιρετίζουμε θερμά τους νέους συναδέλφους μας που έρχονται από τη Nordex. Έχουν σημαντική εμπειρία στην ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σε πολλά από αυτά έχουν εργαστεί από την αρχή του αγωγού ανάπτυξης. Αυτό διευκολύνει σημαντικά την είσοδό μας στην Γαλλία, μια πολύ ελκυστική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη, η οποία στοχεύει στη σημαντική αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030».

Πρόσθεσε: «Η εξαγορά υποστηρίζει τις αναπτυξιακές μας φιλοδοξίες στους τομείς της υπεράκτιας και χερσαίας αιολικής ενέργειας στη Γαλλία, καθώς και στις μεγάλες ηλιακές εγκαταστάσεις και στην τεχνολογία αποθήκευσης μπαταριών».