Η Μπύρα που κάνει … καλό στο περιβάλλον
Πέμπτη, 26/04/2018 - 12:51
Ναι καλά ακούσατε. Υπάρχει μπύρα που κάνει καλό στο περιβάλλον και για την ακρίβεια δεν είναι μόνο μία, αλλά τουλάχιστον 17. Πως γίνεται αυτό; Με μια νέα μέθοδο χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για την προσθήκη φυσαλίδων στη μπύρα, η οποία αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της εταιρείας κατά 5%, που ισοδυναμεί με την κατανάλωση ενέργειας 120.000 δυτικών νοικοκυριών. Η πολυεθνική ποτοποιία και ζυθοποιία AB Inbev, με έδρα το Λέουβεν του Βελγίου είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μπύρας στον κόσμο και αντιπροσωπεύει τις παγκόσμιες μάρκες Budweiser, Corona και Stella Artois, οι διεθνείς Beck's, Hoegaarden και Leffe, καθώς και τοπικές όπως οι Bud Light, Skol, Brahma, Antarctica, Quilmes, Victoria, Modelo Especial, Michelob Ultra, Harbin, Sedrin, Klinskoye, Sibirskaya Korona, Chernigivske και Jupiler. Η νέα τεχνική που εφάρμοσε, έπειτα από 4 χρόνια πειραματισμού, περιλαμβάνει τη θέρμανση του μείγματος λίγο κάτω από το σημείο βρασμού, και στη συνέχεια την έγχυση διοξειδίου του άνθρακα ή αζώτου για τη δημιουργία φυσαλίδων. Η AB Inbev υποστηρίζει ότι η χρήση χαμηλότερων θερμοκρασιών κατά την πρώιμη διαδικασία παρασκευής μειώνει τις εκπομπές και οδηγεί σε μια μπύρα που παραμένει φρέσκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η μέθοδος θα οδηγήσει επίσης σε μείωση κατά 0,5% της κατανάλωσης νερού, ποσότητα που ισοδυναμεί με το νερό σε 1.200 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων.