Ο Μητσοτάκης θα φτιάξει κυβέρνηση που δεν θα θυμίζει σε τίποτε τη σημερινή

Ο Μητσοτάκης θα φτιάξει κυβέρνηση που δεν θα θυμίζει σε τίποτε τη σημερινή
Δευτέρα, 29/05/2023 - 14:14

Τι θα γίνει με το rotasion, γιατί ουκ ολίγοι πρωτοκλασάτοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός!.

Για να λέμε την αλήθεια, τους επί μια τετραετία κορυφαίους υπουργούς, δεν τους ενδιαφέρει κυρίως το ποσοστό της ΝΔ (η αυτοδυναμία είναι, άλλωστε, εξασφαλισμένη), αλλά το αν θα είναι στην κυβέρνηση και αν ναι, σε ποια θέση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι παντοδύναμος και είναι σαφές, όπως ο ίδιος λέει, πως θα συγκροτήσει μια νέα κυβέρνηση, με ροτέισον και πολλές γυναίκες.

Γεγονός που σημαίνει πως θα δούμε εκτός πολλούς από τους λεγόμενους "πρωτοκλασάτους", από εκείνους δηλαδή που ήταν σε κορυφαία υπουργεία -οι περισσότεροι στα ίδια- επί τέσσερα χρόνια. Και πως άλλους, λιγότερους από αυτούς που θα μείνουν εκτός (με την ελπίδα ότι θα βρεθούν σε κάποιο άλλο από τα πολλά πόστα που διαθέτει η πολιτεία) θα τους δούμε σε διάφορα άλλα χαρτοφυλάκια από αυτά που διέθεταν επί τέσσερα χρόνια.

Στη θέση τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προωθήσει είτε έμπιστα σε αυτόν στελέχη από την περασμένη τετραετία (πχ ο Κυριάκος Πιερρακάκης θεωρείται ως το απόλυτο φαβορί για το υπερυπουργείο Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής και ο Νίκος Παπαθανάσης για το υπερυπουργείο Μεταφορών-Υποδομών και Ανάπτυξης-που θα δημιουργηθούν στη νέα κυβέρνηση), είτε με νεότερα στελέχη. Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, πρώτη στο Επικρατείας, πχ, θεωρείται βέβαιη στο νέο υπουργικό συμβούλιο, όπως και στελέχη του ευρύτερου εκσυγχρονιστικού χώρου- ακούγεται πχ το όνομα της Εύης Χριστοφιλοπούλου, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, που προεκλογικά στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών φαίνεται μάλιστα πως δεν θα επηρεάσουν τις αποφάσεις του Κ. Μητσοτάκη για τη νέα κυβέρνηση, καθώς αυτές είναι ειλημμένες.