Στη διάρκεια της αποστολής γερμανικές επιχειρήσεις και καταξιωμένοι ειδικοί θα συναντηθούν με Έλληνες εκπροσώπους από την οικονομία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον χώρο των επιστημών.
Στο πλαίσιο της αποστολής θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου ημερίδα, ενώ τις μέρες που ακολουθούν, θα λάβουν χώρα ατομικές συναντήσεις B2B Meetings.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης, έως το 2030 πρόκειται να επενδυθούν περίπου 2,4 δισ. ευρώ στη δημιουργία και στον εκσυγχρονισμό μονάδων επεξεργασίας αστικών και οργανικών απορριμμάτων, σε δίκτυα χωριστής συλλογής, σε σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης και σε τεχνολογίες οικιακής κομποστοποίησης. Μεγάλο ποσοστό των αστικών απορριμμάτων στην Ελλάδα οδηγείται στους ΧΥΤΑ, ποσοστό το οποίο πρέπει να μειωθεί έως το 2030. Συνεπώς η Ελλάδα, στον τομέα αυτό, παρουσιάζει τεράστιες προοπτικές για δραστηριοποίηση των γερμανικών εταιριών του κλάδου. Η Γερμανία κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στον κλάδο της διαχείρισης και αξιοποίησης των απορριμμάτων, διαθέτει υπερσύγχρονες υποδομές και σημαντική τεχνογνωσία, στοιχεία που κάνουν αυτή την ημερίδα εξαιρετικά εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα.
Στην αποστολή συμμετέχουν:
Στο πλαίσιο της ημερίδας γερμανικές εταιρίες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές θα περιγράψουν το θεσμικό πλαίσιο, τις δυνατότητες εφαρμογής και τις προοπτικές χρήσης νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε εταιρίες από τον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, σε κλαδικούς φορείς και επιχειρήσεις, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον πολιτικό χώρο.