Νίκος Ανδρουλάκης: Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τις ΑΠΕ είναι όλος λάθος, από την αρχή μέχρι το τέλος

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τις ΑΠΕ είναι όλος λάθος, από την αρχή μέχρι το τέλος
Τρίτη, 04/06/2024 - 14:53

Στο πλαίσιο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και τον δημοσιογράφο Στέφανο Διαμαντόπουλο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επέμεινε ότι «αν η Νέα Δημοκρατία δεν νιώσει πολιτική απειλή, τότε η απάντηση σε όλα θα είναι 41%, όπως το είδαμε στα Τέμπη, τις υποκλοπές, το σκάνδαλο των email, την ακρίβεια.

Ως προς την αύξηση του κόστους ενέργειας, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Η κυβέρνηση επέλεξε τον χαμηλότερο συντελεστή για την φορολόγηση των υπερκερδών. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τις ΑΠΕ είναι όλος λάθος, από την αρχή μέχρι το τέλος. Γιατί; Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική ζήτηση της χώρας, πρώτον. Και, δεύτερον και σημαντικότερο, έδωσε τη δυνατότητα η πράσινη μετάβαση να είναι επιχειρηματικό παιχνίδι για λίγους και όχι δίκαιη και πράσινη για τους πολλούς: αγρότες, κτηνοτρόφους, συνεταιρισμούς, δήμους, κοινότητες».

«Η Νέα Δημοκρατία χωρίς να έχει πει τίποτα προεκλογικά, έρχεται και βάζει τεκμήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες, με το αιτιολογικό ότι αδυνατεί να κάνει έλεγχο. Άρα, δεν φορολογούν το εισόδημα, φορολογούν το επάγγελμα. Προφανέστατα ξέρουμε όλοι μας ότι υπάρχει φοροαποφυγή στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά ποιον βοηθούν τα τεκμήρια; Τον δικηγόρο των 800-1000 ευρώ ή τον δικηγόρο των 100-200 χιλιάδων ευρώ που θα πληρώσει κάτι λίγο με τα τεκμήρια και τα υπόλοιπα “γεια σας”;» αναρωτήθηκε ερωτηθείς για τα φορολογικά θέματα.