Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 24, 25 και 26 Νοεμβρίου στο MECΠαιανίας, συγκεντρώνοντας πλήθος κορυφαίων εκθετών με καινοτόμες τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες και προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου η TÜV AUSTRIA Hellasδιοργάνωσε μια εκδήλωσημε θέμα«Σύγχρονες ολιστικές μέθοδοι ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και του Industry 4.0», στην οποία συζητήθηκε πώς η γνώση αποτελεί πλέον βασικό στοιχείο απόκτησης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος σε προσωπικό και οργανωσιακό επίπεδο και γενικότερα η ολιστική προσέγγιση των ζητημάτων διαχείρισης και ανάπτυξης ανθρωπίνου κεφαλαίου. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ηΆννα Στρατινάκη, Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας,oΙωάννης Καλλιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV AUSTRIA Hellas, ηΔώρα Οικονόμου, Διευθύντρια του Τομέα Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού του ΣΕΒ, ηΈλενα Γεωργανά, Group HR Director του Kariera Group, οΑθανάσιος Γκέκας, Διευθυντής Έργων Δημοσίου της TÜV AUSTRIA Hellas και οΗλίας Παρλαβάτζας, Διευθυντής Λύσεων Ψηφιακής Εκπαίδευσης της TÜV AUSTRIA Hellas,ενώτην εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν οΔημήτρης Βεργάδος, Διευθυντής ΜΜΕ και Ενημέρωσης του ΣΕΒ.
Ο κ.Άδωνις Γεωργιάδηςμίλησε για την ανάγκη της Ελλάδας να αποκτήσειισχυρή βιομηχανική παραγωγήσε μια εποχή πουη τάση επαναβιομηχανοποίησης έρχεται στην Ευρώπη, ενώ τόνισε και την ξεχωριστή σημασία τηςεκπαίδευσης και πιστοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να ανταποκριθεί στιςαυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης βιομηχανίας και του Industry 4.0. Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε επίσης τον κ.Ιωάννη Καλλιά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της TÜV AUSTRIA Hellasγια τη συμβολή της εταιρίας στην δημιουργία ενός τέτοιου σύγχρονου εργατικού δυναμικού και στη βιομηχανία συνολικά, τονίζοντας πωςη παρουσία εταιριών κύρους, όπως η TÜV AUSTRIA, σε αυτή τη διαδικασία κατάρτισης και εκπαίδευσης, μέσω των κονδυλίων του ΕΣΠΑ,θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ισχυρή βιομηχανική παρουσία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό χάρτη.
Παίρνοντας τον λόγο ο κ.Ιωάννης Καλλιάς, ανέφερε σχετικά: «Σήμερα όντως βλέπουμε μια τάση επαναβιομηχανοποίησης της χώρας μας και συνολικά της Δύσης. Σε αυτή την τάση, η βιώσιμη ανάπτυξη η οποία είναι άρρηκτα δεμένη με την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου της πατρίδας μας, θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο. Η πιστοποίηση θέτει τα θεμέλια για την πραγματική εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού, τόσο σε επίπεδο διοίκησης όσο και σε επίπεδο κατάρτισης και δια βίου μάθησης, δίνοντας τις δυνατότητες που αξίζουν στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας».
Η κ. Άννα Στρατινάκη, Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, τόνισε ότι στην ελληνική αγοράυπάρχει μεγάλο έλλειμμα τεχνικών επαγγελμάτων, λόγω της έλλειψης τεχνικής εκπαίδευσης, καθώς και ψηφιακός αναλφαβητισμός, ενώ ανέφερε ότι το μεγάλο στοίχημα είναιη παροχή εξειδικευμένων μορφών κατάρτισης και αξιόπιστης πιστοποίησης από οργανισμούς διεθνούς κύρους και εμβέλειας όπως είναι ηTÜV AUSTRIA, ώστε να δημιουργηθούν βιώσιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.