Ο Όμιλος Motor Oil ήταν Φέτος ο Μεγάλος Υποστηρικτής του TEDxAthens

Ο Όμιλος Motor Oil ήταν Φέτος ο Μεγάλος Υποστηρικτής του TEDxAthens
Τρίτη, 08/10/2024 - 13:07

Ο Όμιλος Motor Oil συνεχίζει να στηρίζει την καινοτομία και την πρόοδο του TEDxAthens, το οποίο φέτος γιορτάζει 15 χρόνια παρουσίας και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 05 Οκτωβρίου στον χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης, “X Machina”, επικεντρώθηκε στη σύνδεση της τεχνολογίας με την ανθρώπινη εμπειρία και ανέδειξε πώς οι τεχνολογικές εξελίξεις μετασχηματίζουν τη ζωή και τον κόσμο.

TedxAthens2.jpg

H Mοtor Oil ενθαρρύνει πρωτοβουλίες που προωθούν την καινοτομία και τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος, ως μεγάλος υποστηρικτής της διοργάνωσης.

Για τον λόγο αυτό, φέτος ο Όμιλος Mοtor Oil συμμετείχε με την θυγατρική του εταιρεία Πράσινο Λάδι, αναδεικνύοντας τη «Βιωσιμότητα στην πράξη» και πώς το τηγανέλαιο μπορεί να μετατραπεί σ’ ένα φιλικό για το περιβάλλον καύσιμο και πόσο εύκολο είναι για όλους μας να συνεισφέρουμε στην μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Ως εκ τούτου, υπήρχαν 3 χώροι με παιχνίδια γνώσεων για την ανακύκλωση και ανακύκλωση ελαίων, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία και να ενημερωθούν, αλλά και να κερδίσουν δώρα.

TedxAthens3.jpg

Εναρμονισμένη με το φετινό θέμα του TedxAthens ήταν και η nrg, θυγατρική του Ομίλου.

Οι επισκέπτες της φετινής διοργάνωσης είχαν την ευκαιρία να βοηθήσουν για το κοινό καλό διασκεδάζοντας, συνεχίζει η ανακοίνωση. Σε ένα ειδικό διαμορφωμένο χώρο, μπορούσαν να κάνουν ποδήλατο ενώ ταυτόχρονα παρήγαγαν ενέργεια, η οποία θα βοηθήσει στην ανάπλαση του Υμηττού. Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Ομάδα του Let’s do it Greece και τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), η nrg θα αναλάβει τη φροντίδα του Υμηττού για έναν ολόκληρο χρόνο, φυτεύοντας 365 δέντρα, καλύπτοντας 12 κύκλους ποτισμάτων για 5.000 δέντρα και οργανώνοντας δράσεις για τον καθαρισμό του βουνού.

TedxAthens4.jpg

Τέλος, με την υποστήριξη της Mοtor Oil, διοργανώθηκε το TEDxAthens XV Collective Mosaic, μία ζωγραφική πρόκληση που, με την βοήθεια των TEDxters, πήρε μορφή σε πραγματικό χρόνο. Όσοι είχαν καλλιτεχνική φύση, μπορούσαν να επιλέξουν το χρώμα που ήθελαν και να λάβουν μέρος στη δράση ζωγραφικής, κερδίζοντας δώρα, βοηθώντας στην αποκάλυψη των κρυμμένων έργων τέχνης πριν από το τέλος του συνεδρίου.

Στηρίζοντας έμπρακτα την καινοτομία, τη νέα γενιά, την πρόοδο.

Φροντίζοντας για το Μέλλον.

TedxAthens5.jpg