Nordex: Νέα παραγγελία 97 MW για αιολικό έργο στη Φινλανδία

Nordex: Νέα παραγγελία 97 MW για αιολικό έργο στη Φινλανδία
Πέμπτη, 15/04/2021 - 13:30

Η Nordex εξασφάλισε παραγγελία ανεμογεννητριών ισχύος 97 MW από την WPD για το αιολικό πάρκο Nuolivaara στη Φινλανδία.

Η συμφωνία αφορά 17 ανεμογεννήτριες τύπου N163 / 5,7MW της σειράς Delta4000 οι οποίες θα τοποθετηθούν σε πυλώνες σωληνοειδούς χάλυβα με ύψος πλήμνης 159 μέτρα. Περιλαμβάνει επίσης μια σύμβαση παροχής υπηρεσιών συντήρησης που καλύπτει μια περίοδο 15 ετών και μια επιλογή παράτασης κατά πέντε ακόμη έτη.

Το πάρκο Nuolivaara θα κατασκευαστεί περίπου 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του κέντρου του Kemijarvi, μεταξύ των δήμων Kemijarvi και Salla στο βόρειο τμήμα της Φινλανδίας.

Η Nordex θα προμηθεύει τις ανεμογεννήτριες στην έκδοση ψυχρού κλίματος λόγω του κρύου κλίματος στα βόρεια του Πολικού Κύκλου. Αυτό θα επιτρέψει τη λειτουργία των μηχανών σε θερμοκρασίες έως -30 Κελσίου, δήλωσε η εταιρεία. Επιπλέον, τα πτερύγια του ρότορα θα είναι εξοπλισμένα με το προηγμένο σύστημα αντιπαγωτικού της Nordex, το οποίο εμποδίζει το πάγωμα των λεπίδων πριν αρχίσει να σχηματίζεται πάγος.

Ο επικεφαλής πωλήσεων της Nordex, Patxi Landa, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε για άλλη μια φορά τα σχέδια ανάπτυξης της WPD στη Βόρεια Ευρώπη με την τελευταία παραγγελία για την ανεμογεννήτρια N163 / 5X. Ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες, από χρόνια εξοπλίζουμε κάθε δεύτερο αιολικό πάρκο των πελατών μας στις σκανδιναβικές χώρες με την ψυχρή κλιματική έκδοση και το αντιπαγωτικό μας σύστημα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η εξαιρετικά αποδοτική N163 / 5.X θα μπορεί επίσης να παράγει σταθερές υψηλές αποδόσεις καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους σε αυτήν την απαιτητική βόρεια τοποθεσία».

Ο διευθύνων σύμβουλος της WPD Finland Heikki Peltomaa δήλωσε:

«Το έργο Nuolivaara αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό περαιτέρω βήμα για την WPD στην αναπτυξιακή αγορά της Φινλανδίας. Είμαστε χαρούμενοι που με τη Nordex έχουμε έναν κατασκευαστή στο πλευρό μας με τον οποίο μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ειδικές κλιματολογικές συνθήκες στη Βόρεια Φινλανδία. Με αυτό το έργο, θα εδραιώσουμε περαιτέρω τη σταθερή μας θέση στη φινλανδική αγορά και θα προωθήσουμε την ενεργειακή μετάβαση στη Βόρεια Ευρώπη».