Δύο ολλανδικά έργα προς ανακαίνιση με αναμογεννήτριες Nordex

Δύο ολλανδικά έργα προς ανακαίνιση με αναμογεννήτριες Nordex
Παρασκευή, 21/05/2021 - 12:26

Δύο ολλανδικά αιολικά έργα έχουν αρχίσει τα έργα ανακαίνισής τους (repowering ) μετά από οικονομικό κλείσιμο.

Πιο αναλυτικά, η διαδικασία χρηματοδότησης των Olsterwind & Zeebiestocht ολοκληρώθηκε αυτόν τον μήνα.

Οι εργοστασιακοί ιστότοποι θα διαθέτουν συνολικά 15 ανεμογεννήτριες Nordex N163 και η συνολική ετήσια παραγωγή ενέργειας θα είναι πάνω από 300.000 MWh.

The selected Nordex N163 model features one of the wind industry’s largest onshore rotor diameters and is the latest platform addition of the globally successful Delta4000 series.

Τα αιολικά πάρκα κατασκευάζονται στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας Flevopolder και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Windplan Groen, το οποίο στοχεύει στην εγκατάσταση 90 νέων ανεμογεννητριών στην περιοχή με συνολική εγκατεστημένη ισχύ περίπου 500MW. λΕτσι η ανακαίνιση των Olsterwind & Zeebiestocht είναι ένα «πρώτο μεγάλο βήμα» για την επίτευξη αυτού του φιλόδοξου στόχου.

Σχετικά με το επιλεγμένο μοντέλο Nordex N163 διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες διαμέτρους ρότορα της αιολικής βιομηχανίας και είναι η τελευταία προσθήκη πλατφόρμας της παγκοσμίως επιτυχημένης σειράς Delta4000.

Αναφορικά με την ανακαίνιση, η φάση κατασκευής θα ακολουθήσει των παροπλισμό των παλαιών μικρότερων ανεμογεννητριών, που προορίζονται ήδη για μια νέα μίσθωση ζωής στις ξένες αιολικές αγορές. Επιπλέον, όλο το σκυρόδεμα των παλαιών θεμελίων θα ανακυκλωθεί / επαναχρησιμοποιηθεί για νέα θεμέλια ανεμογεννητριών καθώς επίσης και για ενίσχυση βάσεων γερανών εγκατάστασης.

Σμειώνεται ότι η έναρξη της κατασκευής έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του 2022.

Η διοίκηση Olsterwind & Zeebiestocht δεσμεύτηκε μεα την Topwind Consultancy για τις προσφορές, τις διαπραγματεύσεις συμβάσεων και τη χρηματοδότηση έργων του νέου αιολικού πάρκου. Τα μέρη συμφώνησαν πρόσφατα να αναθέσουν επίσης τη διαχείριση φάσης κατασκευής στην Topwind.