GE: Παροχή ανεμογεννητριών σε αιολικό πάρκο 88MW στο Βιετνάμ

GE: Παροχή ανεμογεννητριών σε αιολικό πάρκο 88MW στο Βιετνάμ
Παρασκευή, 28/05/2021 - 16:29

Η GE δέχτηκε παραγγελία ανεμογεννητριών της πλατφόρμας Cypress, συνολικής ισχύος 88MW για έργο αιολικής ενέργειας στην επαρχία Ninh Thuan του Βιετνάμ.

Η GE θα αναλάβει την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία αναμογεννητριών για αιολικό έργο στο Βιετνάμ, βάσει της συμφωνίας της με την κοινοπραξία μεταξύ της Ayala Corporation και του ομίλου BIM, την BIM Wind.

Επιπλέον, η GE θα παρέχει υπηρεσίες συντήρησης 15ετούς διάρκειας στο αιολικό πάρκο το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2021.

Σηεμιώνεται ότι όλες οι ανεμογεννήτριες θα είναι εξοπλισμένες με τη σχεδίαση πτερυγίων δύο τεμαχίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BIM Energy, Doan Quoc Huy, δήλωσε:

«Η τεχνολογία Cypress της GE είναι η σωστή πλατφόρμα για το πρώτο μας αιολικό πάρκο στο Βιετνάμ και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την GE Renewable Energy καθώς στοχεύουμε στην ανάπτυξη τουλάχιστον 1000MW καθαρής ενέργειας έως το 2025 συμβάλλοντας στο όραμα του Βιετνάμ για καθαρότερες πηγές ενέργειας».

Ο υπέυθυνος της GE Renewable Energy χερσίων έργων της Νότιας Ασίας, Gilan Sabatier, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την AC Energy και την BIM Group - που μοιράζονται τις αξίες μας και συμμετέχουν πλήρως στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης στο Βιετνάμ.Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το βασικό αιολικό έργο για τη χώρα».

Ο επικεφαλής λειτουργός της AC Energy International, Patrice Clausse, δήλωσε:

«Πρόκειται για το δεύτερο αιολικό πάρκο της AC Energy στο Βιετνάμ που χρησιμοποιεί τις ανεμογεννήτριες της GE Renewable Energy. Καθώς επεκτείνουμε τις πρωτοβουλίες μας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην περιοχή, εξετάζουμε εταίρους όπως η GE, με τη μακροχρόνια εστίασή τους στις νέες τεχνολογίες, για να στηρίξουμε τον στόχο μας το 2025. Η AC Energy στοχεύει στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης στο Βιετνάμ μέσω συνεργατών όπως η BIM Renewables και η GE».