Επίσκεψη του Aντιπροέδρου Σχοινά στο Βιετνάμ για την προώθηση της συνεργασίας ΕΕ-Βιετνάμ για την πράσινη ανάπτυξη και την εκπαίδευση

Επίσκεψη του Aντιπροέδρου Σχοινά στο Βιετνάμ για την προώθηση της συνεργασίας ΕΕ-Βιετνάμ για την πράσινη ανάπτυξη και την εκπαίδευση
Παρασκευή, 18/10/2024 - 14:59

Τη Δευτέρα, ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα βρίσκεται στο Χο Τσι Μιν, όπου θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία στην εναρκτήρια συνεδρίαση του φετινού Φόρουμ & Έκθεσης για την Πράσινη Οικονομία, μιας εκδήλωσης που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Εμπορικό Επιμελητήριο στο Βιετνάμ.

Στόχος του Φόρουμ είναι να διευκολύνει τον διάλογο για την πράσινη ανάπτυξη μεταξύ επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, φέρνοντας σε επαφή βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς από την ΕΕ και το Βιετνάμ. Η φετινή διοργάνωση εστιάζει στην οικοδόμηση εταιρικών σχέσεων για ένα πράσινο μέλλον. Ο Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Bui tanh Son, στο περιθώριο του Φόρουμ.

Την Τρίτη, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα βρίσκεται στο Ανόι, όπου θα εκφωνήσει την εισαγωγική ομιλία στην εμβληματική εκδήλωση για την Ημέρα Erasmus+ που συνδιοργανώνουν η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Βιετνάμ και το Υπουργείο Παιδείας και Κατάρτισης του Βιετνάμ, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2024. Έπειτα, ο Αντιπρόεδρος θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και Κατάρτισης κ. Nguyen Kim Son και τον Υπουργό Εργασίας, ΑμεΑ και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Dao Ngoc Dung.

Την Τετάρτη, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα επισκεφθεί ένα έργο που υλοποιείται μέσω του μηχανισμού WARM για την οικοδόμηση πράσινης και αστικής ανθεκτικότητας στην επαρχία Hoa Binh. Θα συμμετάσχει επίσης σε τελετή υπογραφής με την οργάνωση World Vision και τον Ερυθρό Σταυρό του Βιετνάμ, παρουσιάζοντας την ανθρωπιστική στήριξη της ΕΕ υπέρ των θυμάτων του τυφώνα Γιαγκί στο Βιετνάμ.