Την ώρα που παραμένει άγνωστο εάν και πότε θα κατατεθεί το ρυθμιστικό πλαίσιο για την εκμετάλλευση του υδρογόνου στη χώρα μας στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. υπάρχουν εξελίξεις. Αναλυτές αναφέρουν στον iEnergeia.gr πως στη χώρα μας δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για την εκμετάλλευση του υδρογόνου.
Μάλιστα επισημαίνουν πως είναι «ωραίο να καταστρωνεις σχεδια για δίκτυο που θα είναι συμβατό με τη χρήση υδρογόνου», αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση ώστε να υποστηριχθεί το υδρογόνο για οικιακή χρήση και όχι μόνο οι μπαταρίες λιθίου. Όπως αναφέρουν μάλιστα οι μπαταρίες λιθίου έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, ενώ το υδρογόνο μπορεί να ρέει άφθονο, εάν γίνουν κατάλληλες επενδύσεις. «Χρειάζονται μικρές δομές γι΄ αυτό απέτυχε το White dragon στη Δυτική Μακεδονία, χρειάζεται επέκταση της χρήσης υδρογόνου και για την κάλυψη του κόστους της αγροτικής παραγωγής, αλλά και για να αλλάξεις τους καυστήρες στα σπίτια». Μάλιστα, οι ίδιοι αναλυτές επισημαίνουν πως το υδρογόνο θα πρέπει να μπει στο πρόγραμμα εξοικονομώ στα σπίτια και στις επιχειρήσεις. Να σημειωθεί πως η Επιτροπή για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για το υδρογόνο έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, όμως δεν υπάρχουν μέχρι τώρα εξελίξεις, σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης του ρυθμιστικού πλαισίου. Μάλιστα επισημαίνουν πως ένα σύστημα υδρογόνου που θα προσφέρει αυτονομία σε ένα σπίτι θα άγγιζε τα 20.000 ευρώ.
Η Αυστραλία έχει αναπτύξει την τεχνογνωσία χρήσης υδρογόνου για οικιακή χρήση. Η συσκευή αποθήκευσης ενέργειας της εταιρίας Lavo χρησιμοποιεί υδρογόνο για την αποθήκευση ενέργειας με παρόμοιο τρόπο με ένα συμβατικό σύστημα μπαταριών. Κάθε μονάδα παρέχει 40 kWh αποθήκευσης ενέργειας.