Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα και φέρνει τα παιδιά και της χώρας μας μπροστά σε νέες προσδοκίες και προκλήσεις, φρέσκους στόχους και προσμονή για νέες επιτυχίες.
Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειαςεύχεται σε όλους τους μαθητές καλή σχολική χρονιά, γεμάτη νέες γνώσεις και εμπειρίες, και καλεί τους μικρούς φίλους τηςαιολικής ενέργειας να επισκεφθούν τη θεματική ενότητα που υπάρχει στον ιστότοπό της και είναι αφιερωμένη στα παιδιά.
Πιο συγκεκριμένα στοeletaen.grθα βρείτε:
- τα Wind Energy Basics, όπου με απλό και εικονογραφημένο τρόπο, με GIFs αλλά και με βίντεο, δίνονται απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα γύρω από το τι είναι η αιολική ενέργεια, πώς λειτουργεί μια ανεμογεννήτρια κ.ο.κ
- το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο «Φύσα αεράκι φύσα με…»
- την ανανεωμένη έκδοση για μαθητές«Μαθαίνω για την Αιολική Ενέργεια»
Για τις εκδόσεις της ΕΛΕΤΑΕΝ
Με το βιβλίο «Φύσα αεράκι φύσα με…», που έχουν εκδώσει η ΕΛΕΤΑΕΝ και η WindEurope, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη της αιολικής ενέργειας. Βασίζεται στη συζήτηση δύο μαμάδων (μίας Πολωνής υπέρμαχου των αιολικών πάρκων και μιας Βρετανίδας δημοσιογράφου) και μιας νεαρής Ιρανής και έχει σκοπό να αναδείξει πώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ο άνεμος, θα μεταμορφώσουν τον πλανήτη μας σε ένα καθαρότερο μέρος για όλους μας.
Η ανανεωμένη έκδοση «Μαθαίνω για την Αιολική Ενέργεια» απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 7-11 ετών. Το περιεχόμενο του εντύπου προετοιμάστηκε αρχικά από τον Σύνδεσμο Αιολικής Ενέργειας Κύπρου ΣΑΕΚ, και στη συνέχεια επικαιροποιήθηκε, αναδιατυπώθηκε και επανασχεδιάστηκε από την ΕΛΕΤΑΕΝ.
Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων (σχήματα, πολύχρωμες εικόνες, κρυπτόλεξα, ζωγραφιές και χειροτεχνίες) ενθαρρύνονται τα παιδιά να παίξουν και να μάθουν περισσότερα για την αιολική ενέργεια όπως για παράδειγμα πώς δημιουργείται και πώς μετριέται ο άνεμος, ποιες είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, πώς λειτουργεί μια ανεμογεννήτρια κ.ο.κ.
Στόχος του εντύπου είναι να είναι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό, είτε στο σχολείο με τους δασκάλους, είτε στο σπίτι με τους γονείς. Στις τελευταίες σελίδες του εντύπου υπάρχει ένας οδηγός για δασκάλους και γονείς, που περιέχει τις λύσεις των δραστηριοτήτων, καθώς και μια σειρά από χρήσιμες ιστοσελίδες από όπου μπορούν να βρεθούν πληροφορίες για την αιολική ενέργεια, ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό.
Κατεβάστε το έντυπο σε pdfΕΔΩ
Επιπλέον, οι μεγαλύτεροι φίλοι της αιολικής ενέργειας μπορούν να ενημερώνονται γύρω από 25 αλήθειες σε σχέση με τους μύθους που διαδίδονται για αυτήν, μέσω της πρωτοβουλίας ask4wind, στο δικτυακό τόπο www.ask4wind.gr.