Η Κίνα συμμετέχει στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Τεχνολογίας Βιοενέργειας της IEA

Η Κίνα συμμετέχει στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Τεχνολογίας Βιοενέργειας της IEA
Πέμπτη, 23/04/2020 - 18:53

Το Πρόγραμμα Συνεργασίας Τεχνολογίας Βιοενέργειας της IEA (TCP) ανακοίνωσε την προσχώρηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε αυτό, αυξάνοντας τον αριθμό των συμβαλλομένων μερών στα 26.

Το Εθνικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Κίνας (CNREC) σκοπεύει να συμμετάσχει σε δύο εργασίες της IEA Bioenergy: στην «Ενέργεια από βιοαέριο» και στις «Επιδράσεις της βιοενέργειας στο κλίμα και τη βιωσιμότητα στην ευρύτερη βιοοικονομία».

Σύμφωνα με στοιχεία της IEA, το 2019 η Κίνα παρήγαγε περισσότερο από το 50% της παγκόσμιας βιοενέργειας. Επιπλέον, είναι και ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός αιθανόλης,παγκοσμίως.

Η Κίνα διαθέτει σημαντικούς πόρους βιομάζας που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την παραγωγή βιοενέργειας, παρέχοντας μια λύση για καθαρότερο αέρα, βελτιωμένη ενεργειακή ασφάλεια, διαχείριση αποβλήτων και κάλυψη της αυξανόμενης ενεργειακής ζήτησης.

Έχει ήδη σημειωθεί μεγάλη πρόοδος σε αυτό το μέτωπο, καθώς η Κίνα ηγείται της προώθησηςτης βιοενέργειας στον τομέα της ενέργειας, ενισχύει την παραγωγή θερμότητας από βιομάζα και αυξάνει την παραγωγή βιοκαυσίμων.

Η συμμετοχή στο TCP θα προσφέρει έναν δρόμο για την προώθηση και την επιτάχυνση της ανάπτυξης της αειφόρου βιοενέργειας και θα συνδυάσει την κορυφαία τεχνογνωσία της αγοράς της με άλλους πρωτοπόρους της παγκόσμιας τεχνολογίας βιοενέργειας.