Nordex: Πραγματοποίησε δοκιμή διασφάλισης ποιότητας των κιβωτίων ταχυτήτων των ανεμογεννητριών N149 / 4.0-4.5

Nordex: Πραγματοποίησε δοκιμή διασφάλισης ποιότητας των κιβωτίων ταχυτήτων των ανεμογεννητριών N149 / 4.0-4.5
Δευτέρα, 14/09/2020 - 13:06

Η Nordex, στο πλαίσιο της τακτικής διαδικασίας επικύρωσης και πιστοποίησης των ανεμογεννητριών της σειράς Delta4000, αντικατέστησε τα κιβώτια ταχυτήτων σε δύο ανεμογεννήτριες τύπου N149 / 4.0-4.5 στο Wennerstorf της Γερμανίας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τις πρώτες ανεμογεννήτριες της σειράς Delta4000, οι οποίες εγκαταστάθηκαν στο συγκεκριμένο αιολικό πάρκο το 2018 και τέθηκαν σε λειτουργία, η μία τον Αύγουστο και η άλλη τον Νοέμβριο τοι ίδιου έτους.

Όπως ανέφερε η Nordex, οι ανεμογεννήτριες υποβάλλονται σε λεπτομερή αξιολόγηση της κατάστασής τους μετά τους πρώτους 15 και 24 μήνες λειτουργίας.

«Για το σκοπό αυτό, ο κατασκευαστής αποσυναρμολογεί τα κιβώτια ταχυτήτων για να πραγματοποιήσει μια ειδική αξιολόγηση».

«Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί η «θεωρητικά καθορισμένη αξιοπιστία» και να ενσωματωθούν τα πρώτα ευρήματα από τη λειτουργία των κιβωτίων ταχυτήτων στη σειρά παραγωγής».

Επιπλέον, η Nordex έχει ευρήματα που επιβεβαιώνουν το σχεδιασμό του κιβωτίου ταχυτήτων και τη βελτιστοποίηση της συντήρησης.

Μάλιστα, η εταιρεία δήλωσε ότι το σύστημα κίνησης έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν κιβώτια ταχυτήτων από διαφορετικούς κατασκευαστές και να δοκιμάσει και να συγκρίνει τη συμπεριφορά και την αποτελεσματικότητά τους σε πραγματική λειτουργία.

Το πρώτο κιβώτιο ταχυτήτων αντικαταστάθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 ενώ το δεύτερο τον Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Τέλος, η Nordex ανέφερε ότι ο λεγόμενος «γερανός αυτο-ανύψωσης», ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο κέλυφος της ανεμογεννήτριας, χρησιμοποιήθηκε για δεύτερη φορά για την αλλαγή κιβωτίων ταχυτήτων 4MW-plus.

Φωτογραφία: Nordex