Πιστοποίηση έλαβε το μεγαλύτερο πτερύγιο στον κόσμο για την ανεμογεννήτρια Haliade-X της GE

Πιστοποίηση έλαβε το μεγαλύτερο πτερύγιο στον κόσμο για την ανεμογεννήτρια Haliade-X της GE
Τετάρτη, 11/11/2020 - 12:25

Tο πρωτοποριακό πτερύγιο ανεμογεννήτριας 107 μέτρων της LM Wind Power που προορίζεται για την ανεμογεννήτρια Haliade-X της GE Renewable Energy έλαβε πιστοποίηση εξαρτήματος από την TUV Nord.

Η πιστοποίηση εξαρτήματος εξαρτήθηκε από τη δοκιμή δύο πτερυγίων 107 μέτρων που παρήχθησαν στο εργοστάσιο της LM στο Cherbourg της Γαλλίας.

Το ένα από τα πτερύγια ολοκλήρωσε με επιτυχία την δοκιμή στη μονάδα δοκιμών WTTC στη Βοστόνη των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Το δεύτερο πτερύγιο υποβλήθηκε σε δοκιμή πλήρους κλίμακας (συμπεριλαμβανομένης της στατικής δοκιμής, της δοκιμής κόπωσης και της δοκιμής ύστερα από την κόπωση) στην εγκατάσταση του της Υπεράκτιας Ανανεώσιμης Ενέργειας (ORE) της Catapult στο Μπλάιθ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η τελευταία δοκιμή ύστερα από κόπωση πραγματοποιήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου και έπειτα από λιγότερο από δύο εβδομάδες έλαβε το Πιστοποιητικό Εξαρτήματος για το πτερύγιο.

Ο αντιπρόεδρος της μηχανικής LM Wind Power, Hanif Mashal, δήλωσε:

«Η επικύρωση ενός πτερυγίου με το μέγεθος και την πολυπλοκότητα της Haliade-X LM 107.0 P είναι ένα τεχνολογικό ορόσημο που δεν έχει ιδωθεί ούτε δοκιμαστεί ποτέ πριν. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα της οποίας η επιμονή και η υπομονή ήταν υπό συνεχή δοκιμασία λόγω των συνθηκών υπό τις οποίες δουλεύαμε, όπως κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δεν επικυρώθηκε μόνο η υπόθεση του σχεδιασμού μας με την επιτυχή ολοκλήρωση του τεστ, αλλά επιπλέον, αντιμετωπίσαμε άγνωστους κινδύνους και προκλήσεις».

Ο διευθυντής δοκιμών και επικύρωσης ORE Catapult, Tony Quinn πρόσθεσε:

«Το πρόγραμμα δοκιμών που πραγματοποιήθηκε στο πτερύγιο LM 107m ήταν το πιο εντατικό και αυστηρό που έχουμε αναλάβει. Η επίτευξη πλήρους πιστοποίησης του μεγαλύτερου πτερυγίου στον κόσμο είναι ένα πρωτοποριακό επίτευγμα και απόδειξη ενός ασύγκριτου προγράμματος συνεργασίας μεταξύ των LM, GE Renewable Energy και ORE Catapult υπό τις πιο δύσκολες παγκόσμιες συνθήκες».