Τιμολόγια ρεύματος: Πέφτουν οι τιμές – Τι συμβαίνει με πράσινα και μπλε τιμολόγια

Τιμολόγια ρεύματος: Πέφτουν οι τιμές – Τι συμβαίνει με πράσινα και μπλε τιμολόγια
Δευτέρα, 13/05/2024 - 07:33

Τα σταθερά «μπλε» τιμολόγια αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος.

Η πτωτική τάση στις οικιακές τιμές ρεύματος συνεχίσθηκε και τον Απρίλιο.

Ο δείκτης τιμών ενέργειας για οικιακή χρήση (HEPI) δείχνει πως η Ελλάδα κατέγραψε εκ νέου μείωση των τιμών ρεύματος, η οποία σε μηνιαία βάση έφτασε το 2% στην Αθήνα, ενώ τον Μάρτιο η πτώση έφτανε το -12%.

Σε ό,τι αφορά τα κυμαινόμενα τιμολόγια ρεύματος, ο δείκτης τιμών ενέργειας αποτυπώνει μια εικόνα σταθεροποίησης για την Ελλάδα συγκριτικά με τον Μάρτιο. Στο πλαίσιο αυτό, η μέση τιμή για τα νοικοκυριά ήταν 19,55 ευρώ ανά κιλοβατώρα, από 19,59 ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Μάρτιο του 2024.

Τα σταθερά «μπλε» τιμολόγια αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος. Στην αγορά αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα 13 διαφορετικά μπλε τιμολόγια που κυμαίνονται από τους 6 και φτάνουν μέχρι τους 12 μήνες. Οι τιμές ξεκινούν από τα 0,088 ευρώ ανά κιλοβατώρα και φτάνουν μέχρι τα 0,16 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με τα πάγια να ξεκινούν από τα 3,5 ευρώ και να φτάνουν μέχρι τα 9,9 ευρώ.

Η πτωτική τάση αντικατοπτρίζεται και στα «πράσινα» τιμολόγια για τον Μάιο, με τις ανταγωνιστικές χρεώσεις να διαμορφώνονται χαμηλότερα σε σχέση με τον Απρίλιο έως και 12% και την πλειονότητα των παρόχων να περνάνε τις μειώσεις των τιμών χονδρεμπορικής ηλεκτρικής ενέργειας.