Ρ.Α.Α.Ε.Υ.: Υποχρεώσεις γνωστοποίησης για την ακεραιότητα και τη διαφάνεια στη χονδρική αγορά ενέργειας

Ρ.Α.Α.Ε.Υ.: Υποχρεώσεις γνωστοποίησης για την ακεραιότητα και τη διαφάνεια στη χονδρική αγορά ενέργειας
Δευτέρα, 01/07/2024 - 09:14

Ανακοίνωση της Ρ.Α.Α.Ε.Υ.: Υποχρεώσεις γνωστοποίησης σύμφωνα με τον αναθεωρημένο κανονισμό (ΕΕ) αριθμ. 1227/2011 για την ακεραιότητα και τη διαφάνεια στη χονδρική αγορά ενέργειας

Κατόπιν δημοσίευσης του αναθεωρημένου Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1227/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ακεραιότητα και τη διαφάνεια στη χονδρική αγορά ενέργειας (Κανονισμός REMIT) στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και έναρξης ισχύος αυτού την 07.05.2024, η Ρ.Α.Α.Ε.Υ. ενημερώνει τους Συμμετέχοντες στην Αγορά ότι έχουν εισαχθεί σχετικά πεδία στο CEREMP προκειμένου να επιτραπεί στους Συμμετέχοντες στην Αγορά να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις γνωστοποίησης που σχετίζονται με τις αλγοριθμικές συναλλαγές (algorithmic trading) και την άμεση ηλεκτρονική πρόσβαση (direct electronic access) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5α παρ. 2 και 5α παρ. 3 του Κανονισμού REMIT.

Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή των ανωτέρω παρέχονται στην Ανοιχτή Επιστολή του Οργανισμού για τη Συνεργασία των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER).