Σε νέο γύρο συζητήσεων για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου κατέληξαν οι Υπουργοί Ενέργειας

Σε νέο γύρο συζητήσεων για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου κατέληξαν οι Υπουργοί Ενέργειας
Τετάρτη, 11/09/2024 - 08:33

Τι δήλωσαν οι Υπουργών Ενέργειας Κύπρου και Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση μετά τη χθεσινή σύσκεψη

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο με θέμα το GSI, ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Παπαναστασίου είπε: «Ήταν μια πολύωρη συνάντηση. Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των μερών και είναι μια εργασία, η οποία πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί με διαβουλεύσεις μεταξύ των μερών, όπως ήταν η συγκεκριμένη».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για κατάληξη της διαβούλευσης, ο κ. Παπαναστασίου είπε: «Δεν υπάρχουν τελεσίγραφα. Είπαμε ότι έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά από εκεί που ξεκίνησε σήμερα. Δεν μπορώ να πω οτιδήποτε άλλο διότι είναι εργασία, η οποία συνεχίζεται».

Σε ερώτηση αν ξεκίνησε από την αρχή η συζήτηση, ο κ. Παπαναστασίου είπε: «Είναι από κάποιο σημείο, στο οποίο ουσιαστικά είχε μείνει στο παρελθόν, αλλά σας λέω ότι [η συζήτηση] είναι εποικοδομητική και συνεχίζεται. Οπότε πρέπει να μας δώσετε λίγο χρόνο και [να έχετε] λίγη υπομονή».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Υπουργός είπε ότι «ήταν μια συζήτηση εποικοδομητική. Τα μέρη αντιλαμβάνονται τις θέσεις της κάθε πλευράς, της άλλης πλευράς, και ουσιαστικά θα πρέπει να συνεχιστεί αυτή η εργασία» άμεσα.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ελλάδας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης είπε, μεταξύ άλλων: «Όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η συνάντηση αυτή ήταν εποικοδομητική, η δουλειά συνεχίζεται. Τώρα πρέπει να επιστρέψω στην Αθήνα».