Γ. Στασινός: Μεγαλύτερη υπογειοποίηση της Ποσειδώνος στο Project του Ελληνικού

Γ. Στασινός: Μεγαλύτερη υπογειοποίηση της Ποσειδώνος στο Project του Ελληνικού
Τετάρτη, 30/06/2021 - 00:00

Πολύ μεγαλύτερη υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, που θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο τη σύνδεση της πόλης με τη θάλασσα, πρότεινε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός προς τους υπουργούς Υποδομών Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη σε συνεργασία με τον επενδυτή του Ελληνικού, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο 1ο Συνέδριο «GREEN DEAL GREECE 2021».

Η πρόταση του προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού για το παραλιακό μέτωπο και το Ελληνικό έγινε κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο 1ο Συνέδριο «GREEN DEAL GREECE 2021», που διοργανώνει το ΤΕΕ την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», με τίτλο: «2021-2030, η δεκαετία μιας πράσινης επανάστασης», υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.


Απευθύνοντας χαιρετισμούς στο συνέδριο του ΤΕΕ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε την καθοριστική συμβολή του Προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για την έναρξη της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου του Αγίου Κοσμά, αναφέροντας ότι η επιτυχία ανήκει πρώτα στον πρωθυπουργό, όλους εμάς τους υπουργούς, γενικούς γραμματείς και άλλους που δούλεψαν για αυτό, χρειάζεται όμως ξεχωριστή αναφορά για τον Γιώργο Στασινό, διότι δεν θα είχαμε φτάσει εδώ χωρίς την δική του συμβολή, ως τεχνικός σύμβουλος του έργου.


-«Νομίζω ότι μόνο τυχαίο δεν είναι πως επιτέλους ξεμπλόκαρε το Ελληνικό και άλλες ιδιωτικές επενδύσεις… Αυτό συνέβη λόγω και της αποτελεσματικότητας και επιμονής προφανώς του Πρωθυπουργού αλλά και ειδικά του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, κάτι για το οποίο έχω προσωπική άποψη λόγω της συνεργασίας που μου ζητήθηκε» τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ.


Παράλληλα ο Γιώργος Στασινός επισήμανε την καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας και την επιτυχή αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, που θα έχουν οι δύο πράσινες και ψηφιακές μεταρρυθμίσεις, η ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού με τη δημιουργία και λειτουργία του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη και η πιστοποίηση των τεχνικών επαγγελμάτων όλων των βαθμίδων, τις οποίες πρότεινε επί χρόνια το ΤΕΕ και επιτέλους υλοποιούνται ενώ παρουσίασε οκτώ βασικές πρωτοβουλίες πολιτικής για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Με συγκεκριμένα παραδείγματα και προτάσεις ανέδειξε το έργο που επιτελείται από τους υπουργούς της κυβέρνησης.