Κοινή καμπάνια WWF Ελλάς και Impact Hub Athens για καθαρότερες ακτές!

Κοινή καμπάνια WWF Ελλάς και Impact Hub Athens για καθαρότερες ακτές!
Τετάρτη, 12/06/2024 - 10:04

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του WWF Ελλάς «Υιοθέτησε μία Παραλία» και του προγράμματος REMEDIES, το WWF Ελλάς και το Impact Ηub Athens, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση της καμπάνιας κατά της πλαστικής ρύπανσης «#20TonnesChallenge».

Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί ένα βήμα στην κοινή μας δέσμευση για τη διασφάλιση των εκπληκτικών ακτών της Ελλάδας και την ευαισθητοποίηση των κοινοτήτων μας σε θέματα περιβάλλοντος.

Η καμπάνια «#20TonnesChallenge» θα διαρκέσει από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024, εστιάζοντας στη μείωση των απορριμμάτων και την προώθηση βιώσιμων πρακτικών για την προστασία των παραλιών και των ωκεανών μας. Η δράση αποτελεί μέρος της ευρύτερης αποστολής του REMEDIES να πραγματοποιήσει 120 καθαρισμούς μέχρι το 2026, συλλέγοντας περισσότερους από 20 τόνους πλαστικών απορριμμάτων από παραλίες και ποτάμια.

Κύριος στόχος αυτής της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού σε θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και την πλαστική/ παράκτια ρύπανση. Σκοπός είναι να προσεγγίσουμε ένα ευρύ κοινό, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και εμπλοκή χιλιάδων πολιτών. Πέρα από τις δράσεις συλλογής και καταγραφής των απορριμμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος Υιοθέτησε μια παραλία, προσκαλούμε τους συμμετέχοντες εθελοντές και ενεργούς πολίτες να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο PLASTIC FANTASTIC που στοχεύει στην εκπαίδευση των συμμετεχόντων αναφορικά με τους τύπους και κατηγορίες πλαστικών που συλλέγουν κατά τη διάρκεια των δράσεων στις παραλίες. Το σεμινάριο θα οργανωθεί στις 26 Ιουνίου, 17.00 - 18.00 CET και σε αυτό θα συμμετέχουν επίσης το Πανεπιστήμιο του Maribor, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Venice Lagoon Plastic Free, το Marine Conservation Greece (MCGreece) και το All for Blue. Το σεμινάριο είναι ανοιχτό και προσβάσιμο για όποιον/όποια ενδιαφέρεται να συμμετάσχει. Ανακαλύψτε περισσότερα και εγγραφείτε εδώ για να κρατήσετε τη θέση σας!

Αυτή η συνεργασία εκπροσωπεί μια ισχυρή συνέργεια μεταξύ του WWF Ελλάς και του Impact Hub Αθήνας, με κοινό στόχο την προστασία και διατήρηση των όμορφων παραλιών μας. Προσκαλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια, που θα ωφελήσει το περιβάλλον και τις επόμενες γενιές!