Πράσινος Ποδηλατικός Γύρος στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης – Μια Γιορτή για την Ποδηλασία και το Περιβάλλον

Πράσινος Ποδηλατικός Γύρος στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης – Μια Γιορτή για την Ποδηλασία και το Περιβάλλον
Τρίτη, 15/10/2024 - 12:11

Μια αξέχαστη εμπειρία στους κατοίκους της πόλης, χάρισε και φέτος ο καθιερωμένος Ποδηλατικός Γύρος που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και το Τμήμα Αθλητισμού, ο οποίος αυτή τη φορά αναβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο και απέκτησε έναν πιο «πράσινο» χαρακτήρα.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος και η προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, έδωσε την έναρξη του ποδηλατικού γύρου επισημαίνοντας ότι: «Το ποδήλατο δεν είναι απλώς ένα μέσο μετακίνησης, είναι τρόπος ζωής. Για τον λόγο αυτόν, καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες να καλλιεργήσουμε την παιδεία για τη μετακίνηση με ποδήλατο στην πόλη μας. Το νέο σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων που έχουμε εγκαταστήσει αποτελεί μόνο την αρχή σε αυτή την προσπάθεια».

Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν με θέρμη στη φετινή διοργάνωση καθώς και στη δράση συλλογής πλαστικών καπακιών για ανακύκλωση και συνέβαλλαν στον νέο «πράσινο» στόχο του φετινού ποδηλατικού γύρου, αποφεύγοντας τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών νερού μιας χρήσης. Αντί αυτού, οι ποδηλάτες ενθαρρύνθηκαν να φέρουν μαζί τους τα δικά τους επαναχρησιμοποιούμενα παγούρια, ενισχύοντας την κοινή προσπάθεια για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον.

Στο τέλος του ποδηλατικού γύρου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κληρώσεις πλούσιων δώρων όπως ποδήλατα, πατίνια και κράνη και να απολαύσουν κεράσματα που πρόσφεραν καταστήματα της πόλης μας και χορηγοί που στήριξαν τη φετινή μας διοργάνωση.

Ο ποδηλατικός γύρος έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς μια μπάντα μαθητών από σχολεία της περιοχής μας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ, Τζιάτζιου, χάρισε στο κοινό όμορφες μελωδίες και τραγούδια, δημιουργώντας μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στο Σώμα Εθελοντών και στην Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης του Δήμου μας, που για μια ακόμα φορά προσέφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και συνέβαλαν καθοριστικά στη διασφάλιση της ομαλής ροής του ποδηλατικού γύρου και της ασφάλειας των συμμετεχόντων. Η συμβολή τους ήταν ανεκτίμητη και αποτελεί παράδειγμα κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς.