Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το ECOMOBILITY

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το ECOMOBILITY
Τρίτη, 15/10/2024 - 11:42

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης ECOMOBILITY 2024-2025 και FREEMOBILITY και ECO2MOBILITY ξεκίνησαν!

Προσκαλούμε 8μελείς ομάδες μαθητών/τριών της Γ΄ Γυμνασίου Γενικής Παιδείας (ECOMOBILITY), των Ειδικών Σχολείων (FREEMOBILITY) και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ECO2MOBILITY), ώστε να συμμετάσχουν στην διαγωνιστική διαδικασία. Το πρόγραμμα διοργανώνεται από το ECOCITY, αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργεί από το 2004 σε εθελοντική βάση και εστιάζει στο αστικό περιβάλλον.

Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει ένα 3ήμερο ταξίδι στις Βρυξέλλες, ενώ εκπλήξεις και δώρα θα λάβουν και οι διακριθείσες ομάδες στις επιμέρους κατηγορίες.

Το ECOMOBILITY και οι παράλληλες δράσεις στοχεύουν στη βιωματική εκπαίδευση σε θέματα κλιματικά ουδέτερων πόλεων, βιώσιμης κινητικότητας, μικροκινητικότητας και ελεύθερης πρόσβασης σε άτομα εμποδιζόμενης μετακίνησης. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα και να προτείνουν λύσεις τοπικού χαρακτήρα, ενώ τους παρέχεται εξειδικευμένη υποστήριξη από 40 επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς σε όλη την χώρα.

Μέσα από τη συμμετοχή στο ECOMOBILITY προάγονται σημαντικές ηθικές αξίες, όπως η αριστεία, η ομαδικότητα, η συνεργασία, η ευγενής άμιλλα και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα ενώ παράλληλα ενθαρρύνεται η ενεργός συμμετοχή των μαθητών.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ έως 1 Νοεμβρίου 2024.