Στην Ισπανία από σήμερα η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΝ

Στην Ισπανία από σήμερα η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΝ
Δευτέρα, 10/07/2023 - 10:45

Στόχος η μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας να εξασφαλίσει σταθερές και ανταγωνιστικές τιμές για τους καταναλωτές και να ενισχύσει τη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, παρέχοντας ικανοποιητικές απαντήσεις για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων που απειλούν την ευστάθεια και ασφάλεια του συστήματος.

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναχωρεί για το Βαγιαδολίδ της Ισπανίας, προκειμένου να παραστεί στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως και την Τετάρτη 12 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, η Αλεξάνδρα Σδούκου και ο Πέτρος Βαρελίδης θα συμμετέχουν σε συζητήσεις για τις προκλήσεις που αφορούν στην επίτευξη μιας ολοκληρωμένης και ψηφιοποιημένης εσωτερικής αγοράς ενέργειας, εξετάζοντας παράλληλα τις διασυνδέσεις, τη διαχείριση της ζήτησης και την αποθήκευση ενέργειας.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί θα ασχοληθούν με την ανάπτυξη των διασυνδέσεων ηλεκτρικής ενέργειας και θα πιέσουν για την έγκριση του έκτου καταλόγου Ενεργειακών Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος, ενώ αναμένεται να αναληφθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία της ΕΕ για τον ερχόμενο χειμώνα.

Τέλος, στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να συζητήθούν επίσης οι νομοθετικές προτάσεις για την ενέργεια που περιέχονται στη δέσμη μέτρων «Fit for 55» αναφορικά με την προώθηση της ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, την ενεργειακή απόδοση, καθώς και τη θέσπιση ενός συνεκτικού νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέψει την ανάπτυξη μιας ανταγωνιστικής αγοράς για το υδρογόνο και τα ανανεώσιμα αέρια.