ΕΒΕΑ: Ενδιαφέρον του Επιμελητηρίου της Μπινγκόλ για ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα

ΕΒΕΑ: Ενδιαφέρον του Επιμελητηρίου της Μπινγκόλ για ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα
Πέμπτη, 30/05/2024 - 09:43

Επιχειρηματικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, κυρίως στον τομέα της ενέργειας εκφράστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Μπινγκόλ της Τουρκίας, Καντίρ Τσιντάι, και τον Γενικό Γραμματέα του επιμελητηρίου, Γιουνούς Εμρέ Κατρανκσί.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΒΕΑ, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης, σημειώθηκε ότι τα τελευταία χρόνια ο όγκος εμπορίου Ελλάδας-Τουρκίας κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, ενώ το διμερές εμπόριο χαρακτηρίζεται διαχρονικά από την κυρίαρχη συμμετοχή των προϊόντων διύλισης πετρελαίου/καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας στη σύνθεση των ελληνικών εξαγωγών.

Τονίστηκε ότι μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία είναι πλέον ευνοϊκότερη η συγκυρία για να προωθηθούν οι διμερείς σχέσεις. Επιπλέον, όπως σημειώνεται στην ανάρτηση, εκφράστηκε έντονο ενδιαφέρον από πλευράς τους για επενδύσεις στην Ελλάδα, κυρίως στον τομέα της ενέργειας, ενώ συζητήθηκε το ενδεχόμενο νέας Επιχειρηματικής Αποστολής στην Τουρκία τον επόμενο χρόνο.