Ζαμπάρας: Αδιανόητο φιάσκο της κυβέρνησης με τις επιδοτήσεις ρεύματος σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Ζαμπάρας: Αδιανόητο φιάσκο της κυβέρνησης με τις επιδοτήσεις ρεύματος σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
Τρίτη, 23/07/2024 - 15:01

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μ. Ζαμπάρα, προς την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα Α. Σδούκου, με θέμα: «Αδιανόητο φιάσκο της κυβέρνησης με τις επιδοτήσεις ρεύματος σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις».

Ο βουλευτής τόνισε στην ομιλία του ότι το 2022 και υπό την πίεση της οικονομικής ασφυξίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποφασίστηκε, να δοθούν επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος σε επιχειρήσεις με παροχές έως 35KVA, αρτοποιεία και επαγγελματικές παροχές αγροτικής χρήσης. Στα τέλη του 2022 η Κομισιόν μας είπε ότι το χρονικό διάστημα της επιδότησης θα είναι μικρότερο και οι επιδοτήσεις θα πρέπει να δίνονται με κάποια κριτήρια.

Το αποτέλεσμα του κυβερνητικού φιάσκου είναι να δώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου ότι δήθεν προστατεύει τους μικροεπαγγελματίες, αλλά οι τελευταίοι βρίσκονται αυτή την στιγμή χρεωμένοι στους προμηθευτές που ζητούν τις επιδοτήσεις πίσω.

Με την κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, μια μέρα μετά τις Ευρωεκλογές (!) στις 10 Ιουνίου αποφάσισαν την επιστροφή αυτών των χρημάτων.

Ο Μ. Ζαμπάρας, συνεχίζοντας, δήλωσε: «Την περίοδο που οι εταιρείες ενέργειας αισχροκερδούν και οι επιχειρήσεις λυγίζουν με τους υπέρογκους λογαριασμούς, η κυβέρνηση βάζει την ταφόπλακα στους μικρούς επιχειρηματίες που καλούνται να πληρώσουν πίσω την δήθεν επιδότηση».

Εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η κα Α. Σδούκου ανερυθρίαστα απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καλυφθεί αυτό το ποσό από το κράτος και ότι θα πληρωθεί κανονικά από τους καταναλωτές.

Τέλος ο βουλευτής επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι για την εν λόγω κατάσταση ευθύνεται η ανεπάρκειά της αφού ακόμη και σήμερα επιλέγει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια.

«Η πολιτική σας είναι αδιέξοδη και την πληρώνει η τσέπη του Έλληνα καταναλωτή και του Έλληνα επιχειρηματία», δήλωσε ο Μ. Ζαμπάρας.

Δείτε το σχετικό βίντεο