Σ. Φάμελλος: Οι ευθύνες για τη νέα αισχροκέρδεια στο ρεύμα βαρύνει αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη

Σ. Φάμελλος: Οι ευθύνες για τη νέα αισχροκέρδεια στο ρεύμα βαρύνει αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη
Τετάρτη, 24/07/2024 - 09:21

Δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

«Ένας Πρωθυπουργός που παραδέχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά “ουρανοκατέβατα κέρδη”, παραδέχεται την ανεπάρκεια της πολιτικής που ασκείται στην Ενέργεια», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στη Ρυθμιστή Αρχή Ενέργειας με τον πρόεδρο, Αθανάσιο Δαγούμα, και τον Αντιπρόεδρο Β’, Δημήτριο Φούρλαρη, με την παρουσία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μίλτου Ζαμπάρα.

Ο Σ. Φάμελλος τόνισε ότι «οι καταναλωτές είναι θύματα της αισχροκέρδειας και της κερδοσκοπίας με ευθύνη της κυβέρνησης», καθώς επί σειρά ετών δεν υπάρχει ούτε επαρκής έλεγχος, ούτε ρύθμιση στην αγορά ενέργειας, ούτε πολιτική για την αποθήκευση αλλά και γιατί «η ΔΕΗ δεν λειτουργεί ως ένας εθνικός ενεργειακός πυλώνας, αλλά η διοίκηση που τοποθετήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη διοίκηση έχει μοναδικό σκοπό την κερδοσκοπία».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης του συνόλου της κοινωνίας, διαφορετικά, η εξαίρεση των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών των ΟΤΑ, των ΟΕΒ και των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευση μπορεί να τις οδηγήσει «σε μια κατευθυνόμενη από την κυβέρνηση χρεοκοπία» και για τις ΔΕΥΑ «στην περαιτέρω ιδιωτικοποίησή τους».

Ο Σ. Φάμελλος, εξέφρασε επίσης τη στήριξή του στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με ενίσχυση στη στελέχωσή της για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο του ελέγχου και της εποπτείας της αγοράς ενέργειας.