Πρόκειται για τον αγωγό Δυτικής Μακεδονίας και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2024. Αφορά έναν αγωγό μήκους 160χλμ εκατ. ευρώ και που θα διασυνδέσει τον ήδη υπάρχοντα αγωγό της Κεντρικής Ελλάδος, ενώ θα τροφοδοτήσει και τη μονάδα τηλεθέρμανσης της ΔΕΗ. Παράλληλα, η Ελλάδα θέλει να συμμετέχει και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα του υδρογόνου με σκοπό να δημιουργηθεί δίκτυο υδρογόνου και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει με τον διαχειριστή της Βουλγαρίας με την Bulgartransgaz, την ανάπτυξη ενός δικτύου, που θα συνδέει την Ελλάδα με τη γειτονική χώρα.
Το νέο Σχέδιο Προγράμματος Ανάπτυξης 2023-2033 προβλέπει πως οι αγωγοί που θα κατασκευαστούν θα είναι συμβατοί με το υδρογόνο. Ως εκ τούτου, αυτό το έργο θα χρησιμεύσει στο μέλλον ως μέρος της αναμενόμενης ευρωπαϊκής «ραχοκοκαλιάς» υδρογόνου. Να σημειωθεί πως το έργο με τίτλο «Δυτική Μακεδονία Πράσινες Κοιλάδες Παραγωγής (WEMAGH2) «στοχεύει στην επίδειξη υψηλής απόδοσης αλκαλικής ηλεκτρολυτικής κυψέλης με απόδοση συστήματος που αναφέρει τιμή χαμηλότερη από 4,8 kWh / Nm3 και χωρητικότητα 5 MW για αποθήκευση άνω των 500 τόνων πράσινου H2 ετησίως. Το ολοκληρωμένο αυτό σύστημα βελτιώνει τις συνολικές συνέργειες και διευκολύνει την σύζευξη τομέων αξιοποιώντας την εξαιρετικά αποδοτική παραγωγή πράσινου υδρογόνου και την τελική χρήση του στην εφαρμογή κυψελών καυσίμου που εξυπηρετεί την τοπική κοινωνία και με την άμεση έγχυσή του στο δίκτυο φυσικού αερίου που εξυπηρετεί τόσο τον οικιακό όσο και τον βιομηχανικό τομέα που διαχειρίζεται ο ΔΕΣΦΑ Α.Ε».
Το νέο Σχέδιο Προγράμματος Ανάπτυξης 2023-2032 περιλαμβάνει έργα με προβλεπόμενο προϋπολογισμό ύψους 1,27 δισ. €, από τα οποία το ποσό των 458 εκατ. € αντιστοιχεί σε νέα έργα, ενώ τα υπόλοιπα αντιστοιχούν σε εκείνα που έχουν ήδη εγκριθεί στο ΠΑ 2022- 2031, επικαιροποιημένα ως προς το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό.