ΡΑΑΕΥ: Δ.Δ. για τις δημοπρασίες κατανομής Μεταφορικής Ικανότητας στα Σημεία Διασύνδεσης και Εισόδου του ΕΣΜΦΑ

ΡΑΑΕΥ: Δ.Δ. για τις δημοπρασίες κατανομής Μεταφορικής Ικανότητας στα Σημεία Διασύνδεσης και Εισόδου του ΕΣΜΦΑ
Δευτέρα, 03/06/2024 - 09:39

Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΑΕΥ επί της αναθεωρημένης πρότασης του Διαχειριστή του ΕΣΦΑ σχετικά με τις δημοπρασίες κατανομής Μεταφορικής Ικανότητας στα Σημεία Διασύνδεσης και Εισόδου του ΕΣΜΦΑ

Η Αρχή θέτει σε δημόσια διαβούλευση την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΡΑΑΕΥ Ι-374533/30.05.2024 αναθεωρημένη εισήγηση του Διαχειριστή του ΕΣΦΑ, ΔΕΣΦΑ Α.Ε., σχετικά με τις δημοπρασίες για την κατανομή Μεταφορικής Ικανότητας στα Σημεία Διασύνδεσης και Εισόδου του ΕΣΜΦΑ για τα Έτη Αερίου 2024-2025 και επόμενα, σε αντικατάσταση του κειμένου που έχει αναρτηθεί προς δημόσια διαβούλευση με την από 27.05.2024 ανακοίνωση της ΡΑΑΕΥ.

Η εν λόγω αναθεώρηση κρίθηκε επιβεβλημένη από τον Διαχειριστή λόγω της μεγάλης αύξησης των ποσοτήτων φυσικού αερίου που παραδίδονται στο ΕΣΜΦΑ κατά το τελευταίο διάστημα, μέσω των βορείων Σημείων Εισόδου (Σιδηρόκαστρο και Νέα Μεσημβρία) σε συνδυασμό με τις σημαντικά μειωμένες Παραλαβές ποσοτήτων φυσικού αερίου από τα Σημεία Εξόδου/Σημεία Εξόδου Αντίστροφης Ροής του ΕΣΜΦΑ που βρίσκονται βορείως της Νέας Μεσημβρίας.

Η δημόσια διαβούλευση παρατείνεται έως και την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΑΕΥ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή εγγράφως, με κοινοποίηση στον ΔΕΣΦΑ Α.Ε., εφόσον το επιθυμούν.

Η ΡAΑΕY θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ή/και των απόψεων του.