Nord Stream 2: Η τοποθέτηση του αγωγού στα νερά της Δανίας θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου

Nord Stream 2: Η τοποθέτηση του αγωγού στα νερά της Δανίας θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου
Τρίτη, 09/02/2021 - 14:34

Η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 στα ύδατα της Δανίας έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου, δήλωσε τη Δευτέρα η Δανική Αρχή Ναυτιλίας.

Η κατασκευή είχε ανασταλεί τον Δεκέμβριο του 2019, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τις κυρώσεις τους εναντίον του έργου, όμως η γερμανική κυβέρνηση υποστήριξε το έργο και η εργασία συνεχίστηκε.

Ο αγωγός έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, όμως απομένουν περίπου 120 χιλιόμετρα να τοποθετηθούν στα ύδατα της Δανίας, καθώς και σχεδόν 30 χιλιόμετρα στα γερμανικά ύδατα.

Στη δημοσίευσή του, η ρυθμιστική αρχή ανέφερε ότι οι εργασίες τοποθέτησης σωλήνων νότια και νοτιοδυτικά του νησιού Bornholm εκτελούνται από το πλοίο τοποθέτησης σωλήνων Fortuna, με τη βοήθεια των πλοίων κατασκευής Baltiyskiy Issledovatel, Murman και άλλων σκαφών εφοδιασμού.

Η Nord Stream 2 δήλωσε ότι θα ενημερώσει σχετικά με τις περαιτέρω ενέργειές της σε εύθετο χρόνο.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο, η κοινοπραξία πίσω από τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 με επικεφαλής τη Ρωσία δήλωσε ότι είχε ξαναρχίσει την τοποθέτηση σωλήνων στα ύδατα της Δανίας παρά την έντονη πίεση στο έργο από την Ουάσινγκτον.

Πηγή: Reuters