Προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης για την εξοικονόμηση ενέργειας στη βιομηχανία

Προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης για την εξοικονόμηση ενέργειας στη βιομηχανία
Δευτέρα, 13/05/2024 - 12:14

Ενεργειακοί έλεγχοι στη βιομηχανία. Ο δρόμος για την ενεργειακή μετάβαση και τη μείωση των εκπομπών CO2. Ένα δωρεάν πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΑΠΘ

Σε μια περίοδο σημαντικών αυξήσεων στο ενεργειακό κόστος για τις επιχειρήσεις και ενώ είναι σε εξέλιξη προγράμματα χρηματοδότησης για εξοικονόμηση ενέργειας σε Επιχειρήσεις το Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΑΠΘ ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Έλεγχοι Ενεργειακής Μετάβασης», διάρκειας 15 διδακτικών ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί από απόσταση.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Καθηγητής Γρηγόρης Παπαγιάννης

Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει στις 29 Μαΐου 2024 ενώ η λήξη των μαθημάτων προγραμματίζεται για τις 8 Ιουνίου 2024 και με την παράδοση εργασιών στις 19 Ιουνίου του 2024.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με ενεργειακούς ελέγχους στη βιομηχανία και περιλαμβάνει νέες δεξιότητες για την ενεργειακή μετάβαση και τις στρατηγικές απαλλαγής από τον άνθρακα.

Ενδεικτικά αφορά πτυχιούχους επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 5 στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας ή του περιβάλλοντος, ενεργειακούς ελεγκτές και επαγγελματίες ή άλλα εξειδικευμένα άτομα, προσωπικό βιομηχανικών επιχειρήσεων.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος παρέχεται πιστοποιητικό επιμόρφωσης 2 ECTS σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μονάδων Κατοχύρωσης Μαθημάτων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό έργο LIFE με τίτλο ‘EnTRAINER - Έλεγχοι Ενεργειακής Μετάβασης για επαγγελματίες στον τομέα της ενέργειας’ και προσφέρεται δωρεάν στους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον ιστότοπο του ΚΕΔΙΒΜ ΑΠΘ https://kedivim.auth.gr/programs/energiaki-metavasi/