Η ΕΚΟ παραμένει Μέγας Χορηγός και Ονοματοδότης του “ΕΚΟ Acropolis Rally” για τα επόμενα 4 χρόνια

Η ΕΚΟ παραμένει Μέγας Χορηγός και Ονοματοδότης του “ΕΚΟ Acropolis Rally” για τα επόμενα 4 χρόνια
Δευτέρα, 01/07/2024 - 13:43

Την ανανέωση της στήριξής της, ως Μέγας Χορηγός και Χορηγός Ονομασίας του ιστορικού θεσμού του EKO Acropolis Rally και για τη διετία 2026-27, ανακοίνωσε την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024, η ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, σε μια εορταστική εκδήλωση με ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα, αφιερωμένη στα 71 χρόνια διεξαγωγής του μεγαλύτερου μηχανοκίνητου αγώνα στη χώρα

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, κ. Γιάννη Βρούτση, καθώς και άλλων κυβερνητικών εκπροσώπων, υψηλόβαθμων στελεχών του ελληνικού αλλά και του διεθνούς επιχειρείν και μελών της διοίκησης του Ομίλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, επαναβεβαίωσε τη διαχρονική δέσμευση της ΕΚΟ να βρίσκεται δίπλα στον ιστορικό αυτό θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στηρίζοντας το «Ράλλυ των Θεών» μέχρι και το 2027.

eko-rally-2.jpg

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλαν τόσο η ΕΚΟ, όσο και η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για να προσπεράσουν τις δυσκολίες που κράτησαν το Ράλλυ Ακρόπολις εκτός αγώνων τη διετία 2019-2021 και να επανατοποθετήσουν την Ελλάδα και το EKO Acropolis Rally στο κέντρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της FIA.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της MotorSport Greece με τον WRC promoter για άλλα δύο χρόνια, επιβεβαιώνοντας ότι μέχρι και το 2027 το EKO Acropolis Rally θα βρίσκεται στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ.

«Στη σύγχρονη ιστορία του το Ράλλυ Ακρόπολις πέτυχε να μετασχηματιστεί σε έναν θεσμό με ισχυρά θεμέλια. Η έμπρακτη υποστήριξη της κυβέρνησης αποτέλεσε εχέγγυο για συνεργασία του αγώνα με τον ιδιωτικό τομέα και σήμερα, πιο δυνατοί από ποτέ, μπορούμε να συζητάμε με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και τον WRC Promoter για το μέλλον. Όλοι μαζί προχωράμε προς το καλύτερο του θεσμού. Κατά την τετραετία που προηγήθηκε, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις εδραιώθηκε εκ νέου στον φυσικό του χώρο. Στον σημαντικότερο θεσμό αγώνων Ράλλυ στον κόσμο. Το πέτυχε μέσω σωστά προετοιμασμένης προσέγγισης και συλλογικής προσπάθειας που συνεχίζεται σήμερα αλλά και επεκτείνεται για τα επόμενα χρόνια, καθιστώντας τον αγώνα ένα ασφαλές πεδίο δημιουργικότητας. Θα ήθελα από εδώ να ευχαριστήσω τη HELLENiQ ENERGY για τη διαρκή στήριξη στον αγώνα μέσω της ΕΚΟ. Συνεργασίες με ανάλογη πορεία στο χρόνο δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, και αυτό σημαίνει πολλά για εμάς. Κυρίως σημαίνει ότι συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με την ίδια ενέργεια, με στόχο χρόνο με το χρόνο τη διοργάνωση ενός αγώνα που θα αποτελεί διαφήμιση της Ελλάδας σε κάθε γωνιά του πλανήτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

eko-rally-3.jpg

Επιπρόσθετα, κατά την ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, δήλωσε: «Το EKO Acropolis Rally είναι ένας από τους ιστορικότερους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο. Γι’ αυτό με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την επέκταση της στήριξής μας ως Μέγας Χορηγός και Χορηγός Ονομασίας του EKO Acropolis Rally, μέχρι και το 2027. Η κίνησή μας για να ενισχύσουμε τον ιστορικό αυτό θεσμό, αντανακλά και τη δέσμευση της ΕΚΟ να στηρίζει το μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα, αλλά και την προβολή της Ελλάδα μας συνολικότερα. Είναι τιμή μας που καταφέραμε να αναβιώσουμε αυτή τη μακροχρόνια παράδοση και να την τοποθετήσουμε ξανά στο κέντρο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση για την υποστήριξή του και την επέκταση της συνεργασίας με το WRC, που διασφαλίζει τη διεξαγωγή του EKO Acropolis Rally μέχρι το 2027 στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και προς όλους τους συνεργάτες μας, που συμβάλουν διαχρονικά στην επιτυχημένη πορεία του θεσμού αλλά και τα στελέχη μας που έχουν αγκαλιάσει αυτή τη προσπάθεια και τη στηρίζουν. Με την εγγύηση της ΕΚΟ ως Μεγάλου Χορηγού, την ισχυρή υποστήριξη της Πολιτείας, τη διαρκή δέσμευση των διοργανωτών και την συμβολή όλων των εμπλεκόμενων, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αξέχαστες εμπειρίες στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε έναν άρτια οργανωμένο αγώνα, που θα διαφημίζει τη χώρα μας διεθνώς».