Orsted: PPA με δύο εταιρείες για αιολικό πάρκο ισχύος 298 MW στις ΗΠΑ

Orsted: PPA με δύο εταιρείες για αιολικό πάρκο ισχύος 298 MW στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 05/03/2021 - 12:05

Συμφωνίες Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) υπέγραψε η Orsted με τις εταιρείες λιανικής πώλησης Target και Hormel Foods για την παραγώμενη ηλεκτρική ενέργεια από το αιολικό πάρκο Haystack 298MW στις ΗΠΑ.

Σχετικά με το αιολικό πάρκο Haystack, βρίσκεται στη Νεμπράσκα και είναι υπό κατασκευή, ενώ αναμένεται να είναι συνδεθεί στο δίκτυο αργότερα φέτος.

Οι εταιρείες με τις οποίες έχουν συναφθεί οι συμβάσεις εντάσσονται στην PepsiCo, η οποία υπέγραψε επίσης PPA νωρίτερα αυτό το έτος για την ηλεκτρική ενέργεια από το πάρκο Haystack.

Ο επικεφαλής εμπορικός διευθυντής του χερσαίου τομέα της Orsted, Vishal Kapadia, δήλωσε:

«Είναι υπέροχο να συνεργαζόμαστε με την Hormel Foods, την PepsiCo και την Target, καθώς εργάζονται για την επίτευξη των στόχων τους για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μέσω έργων όπως το Haystack Wind, είμαστε σε θέση να παρέχουμε καθαρή ενέργεια στο δίκτυο ενώ συμβάλλουμε στην τοπική κοινότητα μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας, των προνομοίων που παρέχονται στους ιδιοκτήτες γης και της τοπικής μείωσης του φόρου».

Σημειώνεται ότι κατά μέσο όρο, το έργο θα συνεισφέρει 4 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε τοπικούς φόρους και πληρωμές ιδιοκτητών γης στην κοινότητα και στην κορύφωσή του θα απασχολεί 300 άτομα του κατασκευαστικού τομέα.