Μία πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε η Enel Green Power στη φετινή τελετή απονομής Bravo Sustainability Awards 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, που διοργανώνεται από το Quality Net Foundation.H διάκριση αφορά τον Πυλώνα ΚΟΙΝΩΝΙΑ, για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Vamvakies a Social Green Project».
Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους κατοίκους του Νομού Κοζάνης να ασχοληθούν με την αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα. Αποτελεί μια πρωτοβουλία των Enel Green Power και Wise Greece και υλοποιείται σε συνεργασία με το CluBE και με την υποστήριξη του Δήμου Κοζάνης. Μέσα από μια σειρά σύγχρονων σεμιναρίων τα οποία πραγματοποιούνται από έμπειρους εκπαιδευτές της Wise Greece, οι συμμετέχοντες εφοδιάζονται με τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση με αγροτικά προϊόντα. Το πρόγραμμα πέραν της θεωρητικής κατάρτισης έχει και πρακτικό κομμάτι που υποστηρίζεται από το CluBE, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα καλλιεργηθούν αρωματικά φυτά, όπως παλιούρι και τσάι του βουνού, εντός φωτοβολταϊκού πάρκου.
Ειδικότερα, στο φωτοβολταϊκό πάρκο «Bαμβακιές» της Enel Green Power, το οποίο βρίσκεται δίπλα από τον Πολύμυλο, μια ομάδα γυναικών από τον Ελλήσποντο, έχουν εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά για τις φυτεύσεις και ήδη καλλιεργούν τμήμα του φωτοβολταϊκού πάρκου. Μόλις τα φυτά είναι έτοιμα θα μπορέσουν να εμπορευτούν τα τελικά προϊόντα και να αξιοποιήσουν τα έσοδα για να εξελιχθούν οι ίδιες επιχειρηματικά, υπογράφοντας ουσιαστικά την πρώτη σειρά αγροτικών προϊόντων από φωτοβολταϊκό έργο.
Τη διάκριση παρέλαβε η Χρύσα Γιαννοπούλου, Επικεφαλής Τμήματος Βιωσιμότητας τηςEnelGreenPowerμαζίμε τους: Έφη Παναγοπούλου Τμήμα Βιώσιμης Ανάπτυξης EnelGreenPower, Μελίνα Ταπραντζή, ΙδρύτριαWiseGreece, Νικόλαο Ντάβο Διαχειριστή Cluster Βιοοικονομίας & Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας -CluBEκαι Έφη Κατσόγιαννου-Τριανταφύλλου, Ειδική Συνεργάτης Δημάρχου Κοζάνης
Φέτος ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται γίνονται μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.