Πιο συγκεκριμένα, το έργο υλοποιήθηκε στη Βιομηχανική Εγκατάσταση Μεγαρέων, προσφέροντάς της μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία, με την παραγωγή ενέργειας για ιδιοκατανάλωση από Ανανεώσιμες Πηγές. Πρόκειται για σταθμό με ενεργειακό συμψηφισμό ισχύος 3MW, ο οποίος θα καλύπτει το 40% των ετήσιων ενεργειακών αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της συγκεκριμένης εγκατάστασης. Θα λειτουργεί για 25 χρόνια και θα προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αποφυγή εκπομπών CO₂ και στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος κατά 2600 τόνους, σε ετήσια βάση.
Με αφορμή την παράδοση του φωτοβολταϊκού σταθμού, ο Επικεφαλής της Επιχειρησιακής Μονάδας HELLENiQ Renewables, Δρ. Σωτήρης Καπέλλος, δήλωσε: «Το έργο αυτό αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι η HELLENiQ ENERGY πρωτοπορεί για ένα πιο καθαρό και βιώσιμο μέλλον, προάγοντας την ανάπτυξη πράσινης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για ιδιοκατανάλωση στις βασικές μονάδες παραγωγής, αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων του Ομίλου. Παράλληλα, με τον ΦΒ σταθμό αυτοπαραγωγής να καλύπτει μεγάλο μέρος της κατανάλωσης με παραγωγή από ΑΠΕ, συμβάλλουμε και στην ελάφρυνση φορτίου του εθνικού δικτύου διανομής, καθώς η παραγωγή ενέργειας συγχρονίζεται σε ποσοστό άνω του 80% με την ενέργεια που καταναλώνεται».
Η συμβολή στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στρατηγικής της HELLENiQ ENERGY. Μακροχρόνια επιδίωξή της είναι η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος σε όλες τις δραστηριότητές της και η συμβολή της στην επίτευξη του ευρωπαϊκού στόχου της κλιματικής ουδετερότητας (net zero) έως το 2050, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στην ενεργειακή μετάβαση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου «Vision 2025», η Εταιρεία προχωρεί σε επενδύσεις για την αναβάθμιση των παραδοσιακών της δραστηριοτήτων, ενώ υλοποιεί έργα εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αυτονομίας στις εγκαταστάσεις της.
Υπενθυμίζεται ότι στον κλάδο των ΑΠΕ, η HELLENiQ ENERGY διαθέτει ένα ήδη ισχυρό διεθνές χαρτοφυλάκιο έργων 4,3 GW υπό ανάπτυξη και 0,7 GW σε προχωρημένο στάδιο, με δεδομένη πλέον την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου που έχει θέσει για 1GW σε λειτουργία, εντός του 2025.