Hyatt Regency Thessaloniki: Επένδυση €1,4 εκατ. για φωτοβολταϊκό πάρκο

Hyatt Regency Thessaloniki: Επένδυση €1,4 εκατ. για φωτοβολταϊκό πάρκο
Παρασκευή, 27/09/2024 - 15:42

Το ύψος της επένδυσης έφτασε τα 1,4 εκατ. ευρώ και η απόδοση των panels εκτιμάται ότι θα καλύπτει το 20% των ετήσιων αναγκών σε ηλεκτρικό ρεύμα του Hyatt Regency Thessaloniki

Στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου προχώρησε το Ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki του ομίλου Regency Entertainment, στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τον περαιτέρω περιορισμό του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος μέσω της αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο αναπτύχθηκε στα στέγαστρα των θέσεων στάθμευσης πέριξ του Ξενοδοχείου, με εγκατάσταση 1.738 ηλιακών panels τελευταίας τεχνολογίας, συνολικής ισχύος 1MW.

Το ύψος της επένδυσης έφτασε τα 1,4 εκατ. ευρώ και η απόδοση των panels εκτιμάται ότι θα καλύπτει το 20% των ετήσιων αναγκών σε ηλεκτρικό ρεύμα του Hyatt Regency Thessaloniki, το οποίο λειτουργεί σε 12μηνη βάση. Η διαδικασία αδειοδότησης, κατασκευής και διασύνδεσης του έργου εκτελέστηκε από την εταιρεία Elpedison.

H λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου είναι η πλέον πρόσφατη κίνηση στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλεται από τη Διοίκηση και το προσωπικού του Ξενοδοχείου τόσο για το υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει, όσο και για τον υποδειγματικό τρόπο λειτουργίας του στο φυσικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον του προορισμού.

Εντάσσεται δε, στα υψηλά πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης, κοινωνικής ευθύνης και εταιρικής διακυβέρνησης του Ομίλου της Regency Entertainment.