Εύβοια: Το αιολικό πάρκο δυναμικότητας 250MW της βελγικής Virya Energy

Εύβοια: Το αιολικό πάρκο δυναμικότητας 250MW της βελγικής Virya Energy
Unsplash
Δευτέρα, 07/10/2024 - 16:15

Στην ανάπτυξη αιολικού πάρκου στην Εύβοια, με δυναμικότητα 250MW προχωρά η Virya Energy, μία εκ των κορυφαίων εταιρειών στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως.

Το έργο θα προχωρήσει σε συνεργασία με τη Zephiros Ltd .

Η Virya Energy, με έδρα το Βέλγιο, ειδικεύεται στην ανάπτυξη, χρηματοδότηση και λειτουργία έργων για την ενεργειακή μετάβαση. Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας ως κατασκευαστής και διαχειριστής έργων αιολικής ενέργειας, η Virya Energy επεκτείνεται ενεργά και σε άλλες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή ενέργεια και το υδρογόνο, σε διεθνή κλίμακα. Επιπλέον, η Virya Energy διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία σε ενεργειακές υποδομές μεγάλης κλίμακας, συνεργαζόμενη στενά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των διαχειριστών δικτύου, με σκοπό την ενίσχυση των δικτύων.

Με 500 MW εγκατεστημένης ισχύος αιολικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη, η Virya Energy διαθέτει σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και τη λειτουργία τέτοιων έργων.

Η Zephiros Ltd ιδρύθηκε το 1997 και είναι πρωτοπόρος στον ελληνικό χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με ιδιαίτερη εστίαση σε έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας, η εταιρεία έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση της χώρας προς βιώσιμες πηγές ενέργειας. Η τεχνογνωσία της εταιρείας εκτείνεται στην ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας αιολικών και ηλιακών φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ενέργειας, υβριδικών σταθμών, υπεράκτιων αιολικών πάρκων και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας.

Η Zephiros Ltd έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) τόσο σε Ευρωπαίους επενδυτές στρατηγικής σημασίας όσο και σε σημαντικούς φορείς της ελληνικής αγοράς ενέργειας. Η εταιρεία βρίσκεται πίσω από τα πρώτα έργα ΑΠΕ που λειτούργησαν στην Ελλάδα και έχει ήδη δρομολογήσει μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες ανατροφοδότησης μονάδων στη χώρα. Αυτό αποδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας για συνεχή καινοτομία και εκσυγχρονισμό στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Paul Tummers, Διευθύνων Σύμβουλος της Virya Energy, σημειώνει: « Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με τη Zephiros σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία για την αιολική ενέργεια στην Ελλάδα. Μαζί, θα συμβάλλουμε στην επίτευξη των παγκόσμιων στόχων βιωσιμότητας, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση της Ελλάδας στο τοπίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.»

Ο Πάρης Πατσουρίδης, Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης Έργων της Zephiros Ltd. πρόσθεσε: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που μια εταιρεία όπως η Virya, με τέτοιο κύρος και διεθνή αναγνώριση, επέλεξε τη Zephiros για την παροχή συμβουλευτικών και κατασκευαστικών υπηρεσιών για το συγκεκριμένο έργο. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλει σημαντικά στους εθνικούς στόχους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα αποτελέσει ορόσημο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.»