Η Shell καθιστά τις ΑΠΕ το κλειδί για το στόχο της για μηδενικές εκπομπές άνθρακα

Η Shell καθιστά τις ΑΠΕ το κλειδί για το στόχο της για μηδενικές εκπομπές άνθρακα
Πέμπτη, 16/04/2020 - 15:35

Η Shell σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περαιτέρω επενδύσεις στις ΑΠΕ προς ενίσχυση του στόχου της να μετατραπεί σε μια εταιρεία ενέργειας με μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050.

Η εταιρεία, η οποία ήδη επενδύει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συμπεριλαμβανομένου και της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να υιοθετήσουν μια μακροπρόθεσμη πολιτική για την ενίσχυση της ενεργειακής πολιτικής.

Συνολικά, η Shell στοχεύει στη μείωση του καθαρού αποτυπώματος άνθρακα των προϊόντων της κατά 65% έως το 2050, προωθώντας στην αγορά προϊόντα χαμηλού ή μηδενικού άνθρακα και προϊόντων ΑΠΕ, όπως βιοκαύσιμα και υδρογόνο.

«Οι κοινωνικές προσδοκίες στρέφονται γύρω από τον διάλογο για την κλιματική αλλαγή. Η Shell θα πρέπει να προωθήσει τους στόχους της και γι’ αυτό στοχεύουμε να γίνουμε μια επιχείρηση ενέργειας με μhδενικές εκπομπές άνθρακα έως ή και πριν το 2050. Η κοινωνία και οι πελάτες μας δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden.