Siemens Gamesa: Ζημιά 466 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο

Siemens Gamesa: Ζημιά 466 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο
Πέμπτη, 30/07/2020 - 14:31

Η Siemens Gamesa ανέφερε καθαρή ζημιά 466 εκατ. ευρώ τους τελευταίους τρεις μήνες, σε σύγκριση με το κέρδος 21 εκατ. ευρώ που είχε σημειώσει την ίδια περίοδο του 2019.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η πανδημία του κορωνοϊού είναι υπεύθυνη για το έλλειμμα 93 εκατομμυρίων ευρώ κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, ενώ η απόδοση επηρεάστηκε επίσης και από τις καθυστερήσεις στις αγορές της Ινδίας και του Μεξικού και από προκλήσεις που δέχτηκε για τα χερσαία έργα στη Βόρεια Ευρώπη.

Τα έσοδα για την περίοδο έφτασαν τα 2,4 δισ. ευρώ, μια μείωση κατά 7% σε ετήσια βάση, ενώ υπήρχαν επίσης ζημίες 161 εκατ. ευρώ στα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT), σε σύγκριση με τα κέρδη των 159 εκατ. ευρώ το 2019.

Για την ανάκαμψη των κερδών της, η εταιρεία δήλωσε ότι διάφορα μέτρα βρίσκονται υπό εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένης μιας αλλαγής πορείας στην Ινδία, με σκοπό την προσαρμογή της επιχείρησης στην πραγματική ζήτηση της αγοράς.

Η Siemens Gamesa εργάζεται επίσης για τη βελτιστοποίηση του παγκόσμιου βιομηχανικού της αποτυπώματος και την εφαρμογή ενός προγράμματος επιτάχυνσης, το οποίο επιδιώκει τη διασφάλιση της κερδοφορίας τριών επιχειρηματικών μονάδων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Andreas Nauen, δήλωσε:

«Διανύουμε μια περίπλοκη περίοδο, ως βιομηχανία και ως εταιρεία, και οι αριθμοί που παρουσιάσαμε σήμερα το αντικατοπτρίζουν. Παρ 'όλα αυτά, ήδη λαμβάνουμε μέτρα για να αναστρέψουμε την κατάσταση στα χερσαία έργα και να επιστρέψουμε στην κερδοφορία. Η μακροπρόθεσμη προοπτική για την επιχείρησή μας είναι πολλά υποσχόμενη και η εταιρεία μας διαθέτει την τεχνολογία και τους ανθρώπους που πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας ανάκαμψης που υποστηρίζεται από ΑΠΕ που βοηθούν στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής».

Στα θετικά στοιχεία σημειώνεται η αύξηση στην ανάληψη παραγγελιών το τρίτο τρίμηνο του έτους κατά 5,3 δισ. ευρώ. Μάλιστα, ο τομέας των υπεράκτιων έργων της εταιρείας έχει υπογράψει συμφωνίες συνολικού ύψους 2860 MW, μια αύξηση κατά 87% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.