Borssele 1 & 2: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και των 94 υπεράκτιων ανεμογεννητριών

Borssele 1 & 2: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και των 94 υπεράκτιων ανεμογεννητριών
Τετάρτη, 02/09/2020 - 14:16

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και των 94 ανεμογεννητριών στο υπεράκτιο αιολικό έργο Borssele 1 & 2, συνολικής ισχύος 752MW, το οποίο βρίσκεται στην Ολλανδία από την Orsted, τη DEME Offshore και η Siemens Gamesa.

Ο διευθυντής έργων της Orsted, Ben Beardsmore-Rust, δήλωσε:

«Η επίτευξη αυτού του ορόσημου έγινε δυνατή λόγω της συνεργασίας και της ακούραστης προσπάθειας αμέτρητων ατόμων της Orsted, της DEME, της Siemens Gamesa καθώς και των υπερεργολάβων μας. Μαζί έχουμε ξεπεράσει τις προκλήσεις της εγκατάστασης σε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και φέραμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ όλους όσους έχουν εργαστεί τόσο σκληρά για να συμβεί αυτό. Ανυπομονώ για την ολοκλήρωση και των υπόλοιπων υπεράκτιων εργασιών, έτσι ώστε και οι 94 ανεμογεννήτριες του Borssele 1 & 2 να παράγουν πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για πολλούς ανθρώπους».

Η DEME Offshore παρείχε τα σκάφη Sea Installer και Sea Challenger για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο.

Ο διευθυντής της επιχειρηματικής μονάδας της DEME, Michael Glavind, δήλωσε:

«Αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά τα οφέλη της απρόσκοπτης και αποτελεσματικής λύσης μας για εγκατάσταση ανεμογεννητριών με δύο σκάφη. Είμαστε περήφανοι για τα πληρώματα των Sea Challenger και Sea Installer και για την ομάδα εργασίας που ολοκλήρωσαν το έργο της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών».

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το Borssele 1 & 2 είναι το πρώτο έργο που διαθέτει τις ανεμογεννήτριες 8.0-167 DD της Siemens Gamesa, ύψους 200 μέτρων και διαμέτρου ρότορα 167 μέτρων.

Ο διευθυντής έργου της Siemens Gamesa, Gert Overgaard, δήλωσε:

«Η εγκατάσταση των πρώτων υπεράκτιων ανεμογεννητριών SG 8.0-167 DD στο αιολικό έργο Borssele 1 & 2 είναι πράγματι μια αξιοσημείωτη στιγμή για εμάς και για όλους τους συνεργάτες στο έργου. Έχουμε δεσμευτεί να ηγηθούμε της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας μέσω της ασφάλειας, της καινοτομίας, της αξιοπιστίας και της αποδοτικότητας κόστους. Τα αυστηρά πρωτόκολλα Covid-19 διασφάλισαν την υγεία των συναδέλφων μας και των γύρω τους. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση του έργου και στις κοινές μελλοντικές μας επιτυχίες».

Φωτογραφία: Orsted